- Apple har misforstått

Østerrikes største operatør kritiserer iPhone. (Foto: Apple)
Østerrikes største operatør kritiserer iPhone. (Foto: Apple)

Nylig ble Apples iPhone lansert i Europa, nærmere bestemt Storbritannia. Den europeiske utgaven av telefonen kommer ikke med 3G-støtte, slik mange hadde håpet.

Nå tar sjefen for Østerrikes største mobiloperatør, Mobilkom, bladet fra munnen og sier hva han synes om Apples Europa-strategi.

- Apple har et fantastisk markedsmaskineri, og brukervennligheten er også på topp, men de har fortsatt mye å lære om mobiltelefoner, sier Boris Nemsic til DPA.

Nemsic mener det var et feilgrep av Apple å ikke gi den europeiske versjonen av iPhone 3G, med tanke på at formålet med iPhone er rask og ukomplisert tilgang til internett, skriver Cellular News.

Lavere batteritid?

Da iPhone ble lansert i Storbritannia, skal Apple-sjef Steve Jobs ha forsvart mangelen på 3G-støtte med at batteritiden ville blitt lavere om telefonen hadde støttet denne teknologien. Nemsic mener Jobs uttalelse er snikksnakk, og viser til at andre mobilprodusenter fint klarer å integrere 3G i telefonene uten at det går utover batteritiden.

- En telefon? Glem det. Iphone er en duppeditt som tilfeldigvis også har ringefunksjonalitet, sier han.

Mobilkom-sjefen tror heller ikke det lønner seg å lage eksklusive avtaler med operatører i Europa, slik Apple har gjort med AT&T i USA. Han mener at telefoner ikke bør være låst til bestemte operatører, og at Jobs har fullstendig misforstått det europeiske mobilmarkedet.

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen