– Apple har ikke hastverk med iPad 3

Analytiker hevder iPad 2 ikke trenger noen oppfølger før slutten av 2012.

– Ingen av konkurrentene er i stand til å hamle opp med iPad 2, det skal være årsaken til at Apple nå kan ta seg svært god tid med å lansere iPad 3, ifølge analytiker Mark Moskowitz hos J. P. Morgan.

Apple skal allerede ha prototyper på neste utgave av iPad klare.

– Etter vår mening er det ingenting som haster for Apple. De andre nettbrettprodusentene har slitt så langt, og den trenden kan fortsette til langt inn i 2012.

Så langt har de fleste av Apples konkurrenter kastet seg på nettbrettbølgen, suksessen har så langt latt vente på seg. Selskapet bak BlackBerrry-produktene, RIM, måtte nylig rapportere elendig salg av nettbrettet PlayBook.

PlayBook har så langt solgt i 200 000 eksemplarer, mens Apple har solgt 9,25 millioner av iPad i siste kvartal. Moskowitz går også langt i å spå hvilket selskap som vil være det neste som får trøbbel i konkurranse med iPad.

– For oss virker det som om Sonys nettbrett mangler den raffinerte, slanke formen iPad har. Baksiden er heller ikke brukervennlig. Til sist, Sonys nettbrett kjører Android, et operativsystem som ikke har klart å skape like mye interesse i nettbrett som det har i smarttelefoner, heter det videre i uttalelsen.

Apples iPad 2 skal i andre kvartal faktisk ha økt sin markedsandel ytterligere. Økningen var fra 65,7 prosent i første kvartal til 68,3 prosent markedsandel i andre kvartal.

Ifølge Moskowitz er nettbutikken Amazon en av aktørene som kan komme til å ta andreplassen etter Apple.

– Amazons suksessrike lesebrett Kindle sier ikke nødvendigvis alt om hvordan et nettbrett fra Amazon vil gjøre det. Dersom ikke Amazon lykkes tror vi ikke den neste trusselen mot iPad kommer før sent i 2012, når de Windows 8-baserte nettbrettene kommer på markedet.

(Kilde: appleinsider.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen