– Apple dumper harddisken

De neste iPodene kommer med flashminne og berøringsskjerm. Denne er imidlertid falsk.
De neste iPodene kommer med flashminne og berøringsskjerm. Denne er imidlertid falsk.

Kommer Apple til å fjerne harddisken fra de neste iPodene? Ja, tror analysebyrået Prudential Equity Group. Og skal vi tro spådommen, kan det skje veldig snart.

– Kan komme i år
– Vi tror at video-iPod kan komme til å gå fra 1,8 tommers harddisk til NAND-flashminne så snart som sent i 2007, skriver analytiker Jesse Tortora.

I følge Tortora har analysebyrået funnet ut at Apple vurderer å kutte ut neste generasjon av harddiskbasert iPod, og fornye utformingen på spilleren. Overgangen kan sammenlignes med Apples overgang fra den harddiskbaserte iPod Mini til den flashminnebaserte iPod Nano.

Blir dyrere
Om Apple bytter ut harddisken i video-iPoden er det ifølge analyseselskapet helt i tråd med Apples tradisjon med å sette brukeropplevelse foran pris. Flashminne er nemlig mye dyrere pr MB lagringsplass enn harddiskene er.

Likevel har flashminne falt såpass mye i pris at Apple kan velge å introdusere en video-iPod med 32 GB lagringsplass i stedet for å øke kapasiteten på harddisken. Ett av de tyngstveiende argumentene er batterilevetid.

Bedre batterilevetid
– Selv om større lagringsplass kan gi plass til mer video, ser vi batterilevetid som en av de viktigste grunnene til å gå over til flashminne, skriver Tortora.

En iPod med 30 GB harddisk kan lagre rundt 40 timer video. Likevel er avspillingstiden for hver lading kun tre og en halv time. Med flashminne kunne avspillingstiden økt til rundt fem og en halv time.

Ipod med Wi-Fi og GPS?
Analysebyrået tror for øvrig at neste generasjon iPod kommer til å få en trykkfølsom skjerm slik som iPhone, og at den vil bli utstyrt med Wi-Fi og GPS.

(Kilde: Appleinsider.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen