Apple blir større enn Nokia på smarttelefoner innen 2013, tror analysebyrå.
Apple blir større enn Nokia på smarttelefoner innen 2013, tror analysebyrå. (Bilde: Nokia, Apple)

– Apple blir større enn Nokia

Apple blir større enn Nokia på smarttelefonmarkedet innen 2013, skal vi tro det britiske analysebyrået Generator Research. Iphone er i ferd med å gå inn i sin raskeste vekstfase, og Apple har det som skal til for å bli størst i mobilmarkedet, sier analysen.

Det er kombinasjonen Iphone og App Store, og at Apple har mye penger på bok, som spås å være grunnene til den lysende fremtiden. App Store-plattformen vil bli like stor i programvaremarkedet som Itunes er i underholdningsmarkedet i dag, tror Generator Research.

– Apple har lyse utsikter

– Outsidere skriver om mobilindustriens regelbok for hvordan man leverer mobiltjenester, og den nye regel nummer én er at du trenger en fullt integrert tjenesteutviklingsplattform som har et rikt API (utviklerverktøy) som er åpent for tredjepartsutviklere, med gode kommersielle vilkår. Akkurat nå er det Apple som har den beste plattformen og den lyseste utsikten, sier reasearch-leder Andrew Sheehy i Generator.

Et annet moment som ifølge Generator taler for Apple er at selskapet har ressursene og motivasjonen som kreves for å investere i mobilsektoren i en tid hvor konkurrentene kutter på utviklingsfronten. Senest i november sparket Nokia en rekke ansatte, blant annet fra FOU-avdelingen sin i Turku.

Nokia faller til 20 prosent?

Generator ser for seg at Nokias markedsandel på smarttelefoner vil falle fra dagens 40 prosent til 20 prosent innen 2013. På samme tid vil Apple tilby en rekke forskjellige varianter av Iphone og kunne selge 77 millioner eksemplarer.

I tredje kvartal i fjor ble det solgt flere Iphone-eksemplarer enn det ble solgt telefoner med Windows Mobile. Samtidig mistet Nokia tre prosent av sin andel på smarttelefonmarkedet, mens Apple gikk opp svimlende 400 prosent. Helt usannsynlig virker Generators analyse altså ikke.

(Kilde: cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen