- AOL er badware

Alternativ tekst mangler

Badware er et begrep som omfatter alt vi tenker på som ondsinnet programvare, slik som spyware, adware og virus. StopBadware.org er et resultat av et samarbeid mellom ansatte ved Harvard Law School og Oxford-universitetet.

AOL 9.0 installerer ekstra programvare uten å informere brukeren, og legger flere ting til verktøylinjen i Internet Explorer. Programmet oppdateres også automatisk, uten å be om tillatelse fra brukeren. Klagene går hovedsaklig på at brukeren ikke får noe valg under installasjonen, og ikke kan velge vekk programvare som er uønsket.

Blant annet installerer AOL 9 programvare som QuickTime, RealPlayer, en skjermbeskytter, Pure Networks Port Magic og Viewpoint Media Player uten å nevne det i installasjonen. Programmene er heller ikke lett å fjerne, siden de ikke dukker opp under "Legg til/fjern programvare".

StopBadware.org understreker i sin blogg at AOL ikke er slik som andre ondsinnede programmer. - AOL har en lang og rådende historie som leder i kampen mot badware. AOL hører helt klart ikke til i samme kategori som de altfor alminnelige badware-forsørgerne. Men den gratisversjonen av AOL 9.0 som vi testet når ikke opp til selskapets rike arv, etter vårt synspunkt. AOL er et tiltrodd merke når det gjelder internettleverandører. Det vi ber AOL om å gjøre i dag, er å hedre den tilliten ved å fortelle brukerne nøyaktig hva det er de legger inn på sine datamaskiner, å gi brukerne en enkel måte å velge vekk programmer de ikke vil ha installert og kjørende etter nedlastingen, og å sikre at brukerne kan avinstallere de programmene de ikke ønsker på datamaskinen, sier John Palfrey på StopBadware.orgs blogg.

(Kilde: StopBadware.org)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen