– Android-grensesnittet må skrives om

Eneste måten å bli kvitt hakkingen på, hevder kilde med bakgrunn fra Google.

En tidligere Google-ansatt skal ifølge nettstedet Apple Insider ha kommet opp med en forklaring på hvorfor grensesnittet på mobiltelefoner med Android ikke glir like jevnt som tilsvarende touch-grensesnitt på mobiltelefoner med iOS (iPhone) og Windows Phone 7.5.

Det er programvarestudenten Andrew Munn som har publisert sine observasjoner på Google +.

Ikke prioritert

Ifølge Munn er svaret så enkelt som at Android behandler grafikkopptegning (rendering) som en normal prosess med vanlig prioritet. Apple har skrevet iOS annerledes, der brukergrensesnittet har fått sanntidsprioritet.

For å kompensere har Google satt skjermoppfriskingen til 30 ganger per sekund, i stedet for 60. Det hindrer at systemet henger, men fører samtidig til at bevegelsene i menyene ikke glir like godt som på konkurrentenes systemer.

Mens iOS lagrer bilder av grensesnittet og ved behov kan vise dem på nytt, har Android en annen minnehåndtering som gjør at et hvert skjermbilde må tegnes på nytt.

Tegra 2 ikke godt nok

Munn har også innvendinger mot maskinvaren som brukes på Android-mobiler. Han mener Tegra 2-brikken setter begrensninger for hva det er mulig å få til med Android.

Den viktigste grunnen til problemene er ifølge Munn at Android i utgangspunktet ikke var ment for berøringsskjermer. OS-et skulle være en konkurrent til BlackBerry.

Programingeniør i Google, Romain Guy, skal ifølge Apple Insider være enig i Munns konklusjoner. Han sier også at det ikke er mulig å løse alle disse problemene uten å måtte skrive om rammeverket for Android.

En slik omskriving vil føre til en del ulemper, ikke minst fordi eksisterende programvare for Android da må tilpasses den nye arkitekturen.

- Jeg tror ikke det er mulig å komme utenom en omskriving av brukergrensesnittet, sier Munn.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen