– Amazon kan starte priskrig på Android-mobiler

Sjefsanalytiker spår lansering av den første Amazon-telefonen i 2012.

Nettbutikken Amazon har fra før lansert lesebrettet Kindle og nå nylig et 7-tommers nettbrett som kjører operativsystemet Android.

Nå melder analysebyrået Citigroup at Amazon ser ut til å være i gang med å produsere en smartmobil som skal lanseres i fjerde kvartal 2012. Sjefsanalytiker Mark Mahaney i Citigroup sier at de har sjekket produksjonskjeden til Amazon for å komme frem til denne konklusjonen.

Les også: Amazon lanserer iPad-konkurrent

Analytikeren forventer ut fra sin analyse at smartmobilen vil kjøre Android OS, i likhet med nettbrettet Kindle Fire. Amazon har dessuten sin egen applikasjonsbutikk for Android, noe som også vil gjøre det naturlig at de velger denne plattformen.

Fra e-bokhandler til mobilpodusent

I dag er Amazon.com best kjent som verdens største nettbutikk. Selskapet startet imidlertid som en bokhandler på Internett i 1995. Siden den gang har Amazon utvidet sortimentet til alt fra DVD-er, elektroniske produkter og dataspill til møbler og leker.

Med sine egne lesebrett, nettbrett og etter hvert mobiltelefoner er det salg av innhold som er viktigst. Det vil si e-bøker, MP3-filer og apper.

Lav pris

Amazon har hatt stor suksess med å tilby nettbrett til lavere priser enn konkurrentene. Selskapet selger nettbrettene med liten eller ingen fortjeneste, men tjener det inn igjen på å få flere kunder inn i økosystemet sitt, der de handler bøker, musikk og filmer. Mahaney venter at selskapet vil bruke samme strategi for å bygge seg raskt opp i mobilmarkedet med en telefon som er koblet rett til applikasjonsbutikken Amazon Appstore for Android.

Kostprisen på Amazon-mobilen er ventet å ligge på mellom 150 og 170 dollar, og Mahaney tror utsalgsprisen vil ligge på omtrent det samme - altså i underkant av en tusenlapp hvis vi regner om til norske kroner.

– For et vanlig merke som HTC, så må de sette prisen på produktet til 243 dollar for å få en bruttomargin på 30 prosent. Hvis Amazon er villig til å tape litt penger på selve enheten, kan prisforskjellen bli enda større, sier Mahaney ifølge AllThingsDigital.

Den billigste Android-mobilen på markedet akkurat nå er Samsung Galaxy Mini, som du får til 899 kroner uten abonnement. Amazon-telefonen ser derimot ut til å bli noe hvassere enn denne og andre mobiltelefoner som koster rundt en tusenlapp.

Citigroup-analytikeren antar at Amazon-mobilen vil ha brikkesettet OMAP 4 fra Texas Instruments, noe som betyr en tokjerneprosessor av typen ARMv7 på mellom 1- og 1,8 GHz. Videre ryktes det ifølge LA Times at telefonen vil ha et 8-megapikselkamera og en fire tommer stor skjerm.

Kommer du til å sikle etter Amazon Phone i 2012? Kommenter i forumet nederst på siden.

(Kilde: AllThingsDigital, LA Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen