Russiske myndigheter vil innføre registreringsplikt for alt Wi-fi-utstyr. (Bilde: Nokia, D-link)

– Alt Wi-fi-utstyr må registreres hos staten

Se for deg at du skal montere Wi-fi for å få trådløst nett hjemme, men at du må søke myndighetene om lov først. Det høres kanskje merkelig ut, men dette kan bli realiteten i Russland.

Wi-fi må registreres

Myndighetsorganet Rossvyazokhrankultura (Russisk massemedia-, kommunikasjons- og kulturbeskyttelsestjeneste) krever nå at alle enheter som bruker Wi-fi må registreres på en bruker. Registreringen kan ikke overføres til andre personer, noe som i praksis betyr at du ikke kan videreselge en Wi-fi-mobil i landet.

Rossvyazokhrankultura praktiserer imidlertid ikke kravet, men er ifølge Theotherrussia.org av den oppfatning at de kan konfiskere Wi-fi-utstyr som ikke er registrert. En representant for myndighetsorganet sier til nettavisen Fontanka.ru at brukere av trådløst internett må innhente tillatelse for å benytte seg av frekvensbåndet som Wi-fi opererer i.

Kan bli vanskelig å sette opp Wi-fi hjemme

Dersom Rossvyazokhrankultura begynner å kreve slik registrering, vil det trolig innebære store mengder papirarbeid å få sette opp et Wi-fi-aksesspunkt hjemme.

Som i resten av verden sprer Wi-fi seg med rekordfart. Det selges knapt bærbare PC-er som ikke har teknologien innebygget, noe som også gjelder i Russland.

Forvirret situasjon

Theotherrussia.org beskriver situasjonen som forvirrende, da myndighetene de siste årene har åpnet for fri bruk av frekvensene til Wi-fi. Det hele skal være et spørsmål om hvem som har jurisdiksjon i dette spørsmålet, og at Rossvyazokhrankultura faktisk kan ha autoritet til å overprøve tidligere frislipp i Wi-fi-frekvensbåndet.

En anonym kilde i russisk telekombransje sier til Fontanka.ru at situasjonen er et resultat av inkompetente ledere i Rossvyazokhrankultura.

(Kilder: Theotherrussia.org, Wifinetnews.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen