- 3G var mislykket

Alternativ tekst mangler

Svært mange operatører verden over har de siste årene satt i gang byggingen av 3G-nett, og tilbyr i dag sine kunder datanedlasting på mobilen i 3G-hastighet.

Men skal vi tro Samsung, som selv har lansert flere 3G-telefoner, er det ingen grunn til å fortsette byggingen av 3G-nett.

- 3G var mislykket, sier Kim Ki-ho, som er Samsungs visepresident for telenettverk til nyhetsbyrået Reuters.

Han mener at markedet ikke har gitt stor nok respons tilbake, og at teknologien allerede er på god vei til å bli gammeldags. Nå er det 4G som gjelder. - Etter 2010 kommer 4G til å være den tjenesten som omfavner alt, fortsetter Ki-ho.

Men ikke alle er enige i Samsungs syndpunkt på 3G-teknologien. Kristin Rinne, teknisk sjef hos den amerikanske operatøren Cingular Wireless, mener 3G er i ferd med å nærme seg sin storhetstid.

- Vi må demonstrere
- Vi er nødt til å demonstrere at vi kan levere disse produktene og tjenestene til kundene, ellers vil det ikke være behov for 4G, sier hun til Reuters.

Netcom vil heller ikke gå med på at 3G har mislykkes.

- Det vi ser er en vekst, som delvis kan speiles tilbake på telefonprodusentene. De lager flere 3G-telefoner med både kvalitet og design, og det fører til at flere og flere velger 3G-telefoner, sier informasjonssjef Guri Wormdahl i Netcom til Amobil.no.

Hun mener at 3G slett ikke er ferdigutviklet, men at teknologien videreutvikles hele tiden. - Vi vet at ting tar tid, og vi må sørge for at de kundene som skal være med, faktisk er med før vi går videre. Kundene må forstå rekkevidden av bruken, fortsetter hun.

Svin på skogen
I følge Wormdahl har mobilbransjen har hatt en del svin på skogen, i form av for vanskelige produkter og tjenester. - Men nå har bransjen skjønt at det er enkelhet som gjelder, og det ser vi resultatene av nå, sier hun.

Hun understreker at 3G er ikke den siste G-en i Norge, men at 3G på ingen måte er noen fiasko i Netcoms øyne.

Her i Norge ser det ut til at vi vil få enda én eller to 3G-operatører med tiden. I tillegg til at operatøren 3 har sin lisens til å bygge 3G-nett, skal landets fjerde og siste 3G-lisens auksjoneres bort denne måneden. Mer om dette kan du lese i saken "Ny norsk 3G-operatør neste måned?"

(Kilder: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen