– 3D er best på plasma

Plasma er spesielt egnet for 3D-bilder på grunn av den raske responstiden, mener Panasonic. Selskapet tror derfor folk flest vil velge plasma nå de får se teknologien i butikkene.

– Vi synes plasma absolutt egner seg best til 3D. Når man sender så mye informasjon til hvert øye er oppløsningen avgjørende for opplevelsen av kvalitetet. Vi sender full-HD-signaler til begge øyne, og har lykkes med å unngå etterslepet som gjør at man blir man forvirret og mister noe av skarpheten. Dette oppnår vi fordi plasma er raskere enn LCD, og fordi de aktive LCD-brillene våre åpnes og lukkes nøyaktig synkronisert med TV-bildet, sa Norden-sjef Andrea Gisle Joosen til Elektronikkbransjen tidligere i år.

Panasonic håper nå at tredimensjonell film blir det som skal redde plasmaindustrien. Plasma mister stadig terreng i kampen med den nyere LCD-teknologien. Ni av ti flatskjerm-TVer som ble solgt i fjor var av typen LCD.

Panasonic lanserte sine første 3D-modeller i mars, og regner med at 70 % av selskapets plasma-TVer vil ha 3D i 2013.

Samtidig møter de sterk konkurranse fra de koreanske produsentene Samsung og LG, som har varslet at de vil satse hardt på 3D i sine LCD-TVer de neste årene.

Skal du kjøpe 3D-TV? Her er det du trenger å vite.

(Kilde: Wall Street Journal, Elektronikkbransjen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen