- 3 må komme i gang

Alternativ tekst mangler

Operatøren 3 har lenge hatt lisens til å bygge 3G-nett i Norge, men foreløpig har ikke selskapet løftet en finger for å ta i bruk lisensen. Nå mener lisensjegr Nadir Nalbant at 3 må få ut fingeren.

Denne måneden skal den fjerde og siste 3G-lisensen i Norge auksjoneres bort, og Nalbant er blant de som har meldt sin interesse. Han mener 3 er nødt til å bli nummer tre til å tilby 3G i Norge for å bli en suksess.

- 3 er fortsatt fraværende, men nå må de aktivt ta stilling til om de vil bygge ut. 3 kan ikke bli nummer fire. Det sier seg selv at hvis de har seriøse ambisjoner for Norge må de gå i gang umiddelbart for å få et forsprang på den fjerde lisenshaveren, sier Nalbant til Computerworld.

Ikke bekymret
Men hos 3 er det ingen bekymring å spore. Skal vi tro Erik Hörnfeldt, pressetalsmann i 3, spiller det ingen rolle om 3 blir den tredje eller fjerde 3G-tilbyderen her i landet.

- Vi har en modell som vi vil tilpasse for norske forhold og vi vil forsøke å vitalisere det norske mobilmarkedet på samme måte vi har gjort med det svenske, sier han.

Han forteller videre at selskapets skandinaviske konsernsjef vil få frigjort tid til å fokusere mer på lansering i Norge. I følge lisensavtalen må 3 dekke 30 prosent av Norges befolkning innen 2009.

- Men arbeidet har ikke begynt, ikke en gang på planleggingsstadiet. Det er heller en indikasjon på at vi er litt mer aktive enn vi var for to måneder siden, forteller han.

(Kilder: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen