- 1,21 kroner i minuttet er for lite

Det har dukket opp problemer i EUs planer om å redusere roamingprisene. EU-parlamentet og de ulike regjeringene greier nemlig ikke å komme til enighet. Stridens kjerne er hvor mye det maksimalt skal koste deg å ringe når du er i et annet EU-land.

EU-parlamentet vil ikke at du skal behøve å betale mer enn 1,21 i minuttet for å motta telefonsamteler i utlandet. EU-kommisjonen, som består av representanter for EU-landenes regjeringer, mener den maksimale minuttprisen for innkommende samtaler i utlandet bør ligge på omtrent 4,90 kroner.

EU-parlamentet ønsker at minuttprisen når du selv ringer i utlandet skal være på maksimum 3,23 kroner per minutt. Om EU-kommisjonen har noe å utsette på denne prisen, er uvisst.

5 kroner i minuttet?
Forhandlingene pågår i disse dager, og en endelig avtale må være i havn i løpet av måneden hvis de nye reglene skal kunne tre i kraft i løpet av sommeren, skriver Mobilsiden.dk.

I følge Netcoms Guri Wormdal, gjør EU rett i å gripe inn i operatørenes roamingpriser.

- Vanligvis er vi for at markedet skal få regulere seg selv. Når det gjelder pris på mobilsamtaler i utlandet, viser det seg at det ikke har gått av seg selv. Da er det riktig at EU griper inn, sier hun.

Telenor skeptiske
Telenor er på sin side mer tilbakeholdne til EUs innblanding i roaming-debatten.

- Vi er skeptiske til at EU-kommisjonen vil regulere prisen også på sluttbrukernivå, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Han påpeker imidlertid at Telenor selv ville senket roamingprisene slik at de sto i stil med EUs nye bestemmelser.

(Kilder: Mobilsiden.dk, NTB)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen