– Apple burde kjøpe Facebook

Etter at Steve Jobs og Mark Zuckerberg spiste middag sammen for to uker siden, har det flommet over av spekulasjoner om hva de to toppsjefene drøfter. Nå har flere rykket ut og sagt at de tror Apple vurderer å kjøpe Facebook.

Stor pengebinge
Og scenariet er ikke så usannsynlig som det først høres ut. Apple går som det griner, og har en pengebinge som kunne gjort Onkel Skrue misunnelig. Selskapet har i lang tid nektet å betale utbytte til aksjonærene, og har heller valgt å fylle på en stadig fetere bankkonto, som nå er oppe i svimlende 300 milliarder kroner.

Det er nok til å kjøpe Facebook kontant til dagens markedsverdi.

I tillegg har Steve Jobs vært usedvanlig åpen om at de øyner oppkjøp.

– Vi har sterk tro på at en eller flere store strategiske muligheter vil dukke opp, og som vi vil være i en unik posisjon til å utnytte på grunn av kontantreservene våre. Derfor må vi holde kruttet vårt tørt, sa Jobs til selskapets investorer på mandag.

Et perfekt par
Redaktør for Silicon Insider, Peter Kafka, mener at Facebook og Apple komplementerer hverandre perfekt. De har ingen større overlappende forretningsområder eller stridigheter, og har en felles rival i Google.

I tillegg er Apple nødt å forholde seg til Facebook på en eller annen måte i fremtiden, rett og slett fordi selskapet har tatt en så sentral posisjon på nettet.

Sist Apple prøvde å overkjøre Facebook endte det opp med fadese, når de etter 18 måneders forhandlinger måtte lansere Ping for iTunes uten å ha tjenesten koblet opp mot Facebook.

Når det er sagt: Ukens rykter fortsetter en lang tradisjon – det har gått spekulasjoner i flere år om hva Apple skal bruke pengene sine på, uten at vi har sett noen store oppkjøp så langt. Så det kan nok være lurt å ta også disse med en smule salt.

Hittil har Apple gjort en rekke mindre oppkjøp. De har blant annet kjøpt selskaper innen bransjer som digitale kart (Placebase og Poly 9), personlig programvare (Siri), brikkesett (Intrinsity), digital musikkstreaming (Lala) og mobilannnonser (Quattro Wireless).

Selskapet har også kjøpt seg enerett på flashminne til lave priser i overskuelig fremtid ved å betale for flere års forsyninger kontant på forskudd.

(Kilder: All Things Digital, AppleInsider)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen