– 3D er bedre enn 2D

Foto: LG

– 3D er bedre enn 2D

Ny undersøkelse fortsetter debatten mellom hva som er best av 2D og 3D.

Diskusjonen om hva som er best for forbrukeropplevelsen av vanlig 2D og stereoskopisk 3D pågår stadig. Tidligere har noen forskere hevdet at 3D er bedre enn 2D, mens andre forskere hevder at 3D ikke gjør opplevelsen bedre.

Nå har det uavhengige markedsundersøkelsesfirmaet Frank N. Magid Associates gjort en undersøkelse på oppdrag av Panasonic for å komme med enda et bidrag i debatten.

"Dramatisk forbedring"

Ifølge den nye undersøkelsen skal et stort flertall av deltakerne ha uttalt at seeropplevelsen ble betraktelig forbedret med stereoskopiske 3DTV-er. Hele 99 prosent av den spurte brukermassen er enige i at 3DTV er "noe bedre" enn standard 2D, mens 71 prosent mener at 3D forbedrer opplevelsen "dramatisk".

Undersøkelsen involverte utspørring av 500 deltakere ved Disneys D23-messe i den offisielle Disney-fanklubben i Anaheim, California.

– Samme som med HDTV

Mike Vorhaus – president i Magid Advisors, som er en del av Frank N. Magid Associates – sier at responsen er veldig positiv og oppmuntrende. Han hevder at det er åpenbart at forbrukere liker hva de ser når det gjelder 3DTV, og at deres respons er tilsvarende det HDTV-teknologien opplevde da den var ny.

Eisuke Tsuyuzaki – som er teknisk sjef i Panasonic – sier at selskapet alltid har hevdet at forbrukere raskt ville se fordelene ved 3DTV så fort de ble eksponert for det, på samme på som med HDTV.

Din mening

Om undersøkelsen favner bredt nok eller har gode nok testmetoder kan diskuteres. Hva mener du? Er undersøkelsen for svak, eller gir den en god nok illustrasjon på hva trenden blant vanlige folk er? Tror du stereoskopisk 3D vil vokse seg større blant forbrukerne? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: HDTVtest)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen