Tek.no

Artikkel

Prosjekt "Verdens ende" - Del 1

15 Okt 2009 15:00

Introduksjon

Jeg har begitt meg ut på nok et prosjekt, denne gangen ville jeg forsøke noe jeg aldri tidligere hadde gjort. Jeg har lagt flere større prosjekter bak meg, slik som "Drømmefall" og "Miljøets kraft.

Prosjektet jeg nå skal presentere dere for, har jeg kalt "Verdens ende". Navnevalget er ikke unikt dypt, det baserer seg i grunn på det at man tidligere trodde at jorden var flat og at vannet ved ytterkantene rant ned i ingenting. I mitt tilfelle skal vannet renne ned over en skjerm som sitter fastmontert i kabinettet, og vekk.

Les den komplette arbeidsloggen i forumet her..

Over kan dere se grovskissen av prosjektet. Det hele har hentet inspirasjon fra stranden i TV-serien "Lost". Det hele er 60 cm dypt, 20 cm høyt og 36 cm bredt.

Øverst vil det bli anlagt et grøntområde, ned mot sandkanten. Planen er å dette den grønne delen med levende ting, eller noe som duger like godt. Et knust flyvrak vil også bli lagt på plass. "Gropen" dere ser på bildet skal fylles med vann, mens alt det beige skal være akvariesand. Vannet som ligger i gropen skal så renne over skjermen, før det hele pumpes tilbake igjen!

Det er ikke lang tid siden vi presenterte dere for dette prosjektet, men det har skjedd mye. I denne artikkelen vil jeg oppsummere alt som er gjort hittil. Dette innebærer konstruksjonen av kabinettets hovedramme, plassering av skjermen, komponenter samt alt av elektronikkarbeid.

Les videre for å se hva som har skjedd. Merk også at det ligger flere bilder i forumtråden.