Til hovedinnhold
Artikkel

Programtips: SIW

Dersom du har behov for informasjon om maskinvaren i PC-en din er programmet SIW (System Information for Windows) et av de beste gratisprogrammene for denne oppgaven. Programmet gir ganske detaljert informasjon om maskinen din.

SIW gir ikke bare informasjon om maskinvare, men også om programmer som er installert i PC-en og om nettverk. Videre gir programmet detaljert informasjon om hovedkort, skjermkort, minne, prosessor og faktisk det meste av maskinvaren i PC-en.

Det gir deg også ganske detaljert informasjon om Windows og programvare som er installert. Blant annet finner du informasjon om produktnøkler til programmer, i hvilken mappe programmene er installert og når installasjonen skjedde.

Ingen installasjonsprosess

Programmet installeres ikke, men kjøres direkte med den nedlastede filen. Det kan derfor være ideelt å kjøre programmet for eksempel fra en minnepinne. Programfilen har en størrelse på 1536 kB.

Last ned SIW

Du finner mer informasjon om SIW og en nedlastingslenke på

gtopala.com

. Programmet støtter Windows 98, ME, NT4, 2000, XP, Server 2003.

SIW skal også støtte Vista, men vi opplevde programmet noe ustabilt under dette operativsystemet. Programmet var tregt og det låste seg en del ganger. Under Windows XP SP2 har vi derimot kjørt programmet uten problemer.

En språkfil kan eventuelt lastes fra denne siden dersom du ønsker en norskspråklig versjon av SIW. Språkfilen skal plasseres i samme mappen som SIW ligger i.

annonse