Tek.no

Artikkel Jakten på den beste spilloppgraderingen – del 2

Hvor mye bedre kan en steingammel PC bli?

Denne gangen ser vi hva som skjer når vi frisker opp skjermkortet.

Varg Aamo, Hardware.no
Varg Aamo
3 Juli 2013 07:00

Introduksjon

Forrige uke fant vi ut hvor mye du får igjen for å oppgradere en litt sliten prosessor, i vår jakt på den beste spilloppgraderingen. Det var ikke så rent lite, og vi fant ut at en gammel PC ganske fint kan kjøre de nyeste spillene, men i mange tilfeller var det vårt eldgamle GeForce 9600-skjermkort som sa stopp.

Derfor må vi naturligvis se på hvordan det går når vi oppgraderer skjermkortet. Siden vi mistenker at du ikke trenger å bruke tusenvis av kroner på en god oppgradering, har vi også tenkt å finne ut om et billigkort eller en skikkelig kraftpakke passer best i gamle PC-er.

Vi kaster ut det gamle, og setter inn noe nytt.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Akkurat som forrige gang er testmetoden svært enkel: Vi tar en gammel PC, bytter ut komponenter, og ser hva som skjer når vi prøver å kjøre spill av nyere årgang. I dag tar vi også for oss et par forskjellig prosessorer, men hovedsakelig er det skjermkortet som skal til pers.

Utgangspunktet

I faktaboksen ser du spesifikasjonene på datamaskinen vi starter med. Operativsystemet er lagt inn på en liten SSD for å få fortgang i oppstarten, ellers ligger det meste på harddisken.

Utgangspunktet ville altså en gang for lenge siden blitt regnet som virkelig heftig, særlig nå som vi har stappet en Intel Core 2 Extreme QX6700 inn under panseret.

Dette var den suverent beste prosessoren vi klarte å finne til det gamle hovedkortet vårt i forrige del av denne artikkelserien, og viste oss godt når skjermkortet ble en flaskehals for ytelsen.

Skjermkortet, et GeForce 9600 GT fra XFX, begynte nemlig å slite når vi spilte nye spill som Battlefield 3 og Hitman: Absolution, særlig på høye oppløsninger og med grafikken skrudd opp til anstendige nivåer. Dette kortet har heller ikke støtte for funksjonene i DirectX 11, som betyr at de aller peneste spesialeffektene forblir slått av.

Bla om til neste side for å se hvilke oppgraderinger vi skal prøve oss på i dag »

annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading