ArtikkelLeitz Complete Privacy Case

Dette dekselet lar deg surfe uten innsyn

Smart deksel beskytter både iPad-en og privatlivet.

Hvis du sitter på bussen, toget eller flyet og jobber eller surfer på nettbrettet ditt, er det ikke til å unngå at nysgjerrige øyne ved siden av deg eller på radene lenger bak forsøker å se hva som foregår på skjermen din.

Skjermen blir helt svart hvis du ser den fra siden. Vi hadde samme skjermbilde på skjermen på begge disse bildene.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Det er ikke sikkert det spiller så veldig stor rolle at noen ser hvilke nyheter du leser på VG.no eller på Amobil.no, men i noen tilfeller kan det være greit å holde ting privat. Kanskje har du noen konfidensielle jobbdokumenter eller e-poster, eller kanskje du bare er lei av at folk rundt deg skal sitte og følge med på hva du driver med til enhver tid?

Det finnes flere filtre på markedet som er beregnet på å sette foran PC-skjermen eller skjermen på nettbrettet. Leitz Complete Privacy Case er ett slikt filter for iPad og iPad mini, som samtidig fungerer som et smart beskyttelsesdeksel.

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Blokkerer innsyn fra siden

Dekselet finnes til både iPad og iPad mini, og klipses fast på baksiden av iPad-en. Et gjennomsiktig deksel beskytter skjermen, og er laget slik at det kun er mulig å se skjermen hvis du ser på den rett forfra. Ser du skjermen fra siden, blir skjermen svart.

Hvis du vil bruke iPad-en uten innsynsdekselet kan du vippe det bakover og rundt på baksiden av iPad-en. Skjermen blir litt mørkere når du bruker innsynsdekselet, selv om du ser skjermen rett forfra – så i noen tilfeller vil du kanskje bruke iPad-en uten dekselet. Da er det greit å slippe å måtte ta det helt av.

Selv om du har dekselet foran skjermen fungerer berøringsskjermen som før.

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

På baksiden av dekselet er det en liten fot som kan trekkes ut, slik at iPad-en kan stå skråstilt på bordet. Vinkelen er perfekt for eksempel hvis du sitter i et møte og har koblet til et eksternt Bluetooth-tastatur, og har iPad-en rett foran deg. Da kan du ta notater uten at møtedeltakerne ved siden av deg kan se hva du har skrevet på skjermen.

Etter å ha brukt dekselet noen dager kan vi slå fast at det fungerer perfekt både som beskyttelsesdeksel og til å forhindre innsyn. Er det helt mørkt på bussen eller flyet kan du riktignok skimte svakt noe av det som skjer på skjermen – selv fra siden – men det skal godt gjøres å klare å lese noe.

Dekselet koster rundt 600 kroner. Det er kanskje ikke spesielt billig, men vi synes det er en av de smarteste løsningene vi har sett av denne typen.

Trenger du tastatur til iPad-en? Dette er det beste, mener vi:

Logitech Ultrathin Keyboard mini: Minitastaturet som passer iPad mini perfekt

Les også
Lag en «MacBook» av iPad-en din
Les også
Denne gir deg trådløs lading på iPhone
Les også
Trådløs disk og kortleser til mobilen
Les også
Få orden i ladekaoset
Les også
Slik gjør du iPad-en til en altetende videospiller
Les også
Denne gjør iPad-en om til en bærbar PC
Les også
Logitech Ultrathin Keyboard mini: Minitastaturet som passer iPad mini perfekt
annonse