Til hovedinnhold
ArtikkelVarta Powerpack

Billig ekstrastrøm til mobilen

Varta har lansert nødladere til rundt hundrelappen.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Til tross for at batteriene i moderne smarttelefoner er blitt bedre, har telefonene også blitt mer avanserte og mer strømkrevende. Resultatet er at det ikke er uvanlig å gå tom for strøm på ettermiddagen eller kvelden – selv om telefonen var fulladet da du dro hjemmefra om morgenen.

Mini Powerpack. Foto: Varta

Det finnes mange såkalte nødladere på markedet. Dette er eksterne batterier som du lader opp på forhånd, og som kan gi deg noen timer ekstra strøm selv om du befinner deg langt unna nærmeste stikkontakt.

De fleste slike nødladere er imidlertid forholdsvis kostbare. Varta har imidlertid lansert tre nye ladeløsninger som koster fra 79 til 119 kroner, avhengig av modell.

Minibatteri

Den mest avanserte nødladeren er Mini Powerpack til 119 kroner. Det er snakk om et batteri som ikke er større enn at du kan feste det i nøkkelknippet. Størrelsen er omtrent som en bilnøkkel.

På den ene siden er det en USB-kontakt som du kan plugge i PC-en når du vil lade opp batteriet. På den andre siden er det en Apple-kontakt av den typen som passer til iPhone 4S eller tidligere. Utenpå den kontakten fester du en liten adapter som gir deg en Micro-USB-kontakt til lading av Android-mobiler.

Ifølge Varta gir Mini Powerpack opptil 60 minutter med ekstra strøm før den må lades opp igjen.

To timer

Varta har også en nødlader som kan gi opptil to timer ekstra strøm, men hvor selve laderen har en noe enklere utførelse. Den heter Emergency Powerpack, og er en liten dings med enten Micro-USB eller gammel 30-pinners iPhone-ladekontakt. Nødladeren er ikke oppladbar, men bruker et utskiftbart CR123A litium-batteri – en type batteri som brukes i en del kameraer og lommelykter. Batteriet som følger med er ikke oppladbart, men meningen med dette er at du skal kunne ha nødladeren liggende i hanskerommet eller i tursekken som reserve i tilfelle batterikrise. Prisen på denne er 79 kroner.

Alkaline Powerpack har plass til fire AA-batterier på innsiden. Foto: Varta

Sju timer

Vanlige AA-batterier er gjerne det som er enklest å oppdrive når man er ute på tur, og derfor er antagelig Vartas nye Alkaline Powerpack til 99 kroner antagelig mer anvendelig enn Emergency Powerpack.

Alkaline Powerpack er en liten boks med plass til fire AA-batterier (følger med), som skal gi opptil sju timer ekstra strøm. Det følger med adaptere for Mini-USB, Micro-USB og 30-pinners Apple-kontakt (for iPhone 4S og tidligere).

Ingen av batteripakkene har Lightning-kontakter som passer til de nyeste iPhone-modellene (fra iPhone 5 og oppover). Årsaken er nok at Apple krever en lisensavgift for bruk av denne kontakten, og dermed ville antagelig nødladerne blitt en del dyrere.

Her kan du lese om flere nødladere »

På vår samleside kan du lese om enda flere nyttige dingser »

annonse