Til hovedinnhold
Artikkel

Er Galaxy S6 for lik iPhone 6?

Vi sammenlikner de to og lar leserne si sitt gjennom en avstemning.

Espen Irwing Swang, Tek.no

Kritiske røster hevder Galaxy S6, og da særlig den flate varianten, er vel lik iPhone 6. Vi har fått telefonene til redaksjonen, og en inngående test av de nye modellene vil bli publisert i morgen. Vi har imidlertid tatt noen bilder av S6 Flat og iPhone 6 sammen, så du allerede nå kan gjøre deg opp din egen mening i kopispørsmålet.

Si din mening

Nederst i denne artikkelen finner du en enkel meningsmåling der vi gjerne vil ha med ditt svar.

Bunnen er kanskje den delen av Galaxy S6 som har flest likhetstrekk med iPhone 6. Plasseringen av kontakter og høyttaler er den samme, men utformingen er litt forskjellig.

Om du snur Galaxy S6 opp ned og ser på bunnen av telefonen, så vil den nok minne om det du har sett på en iPhone 6. Men holder du dem sammen, ser du også forskjellene. Apple bruker utvendige skruer, og hullene som slipper ut lyd fra høyttaleren er litt større, samtidig som den bare har en rad med slike hull.

Likheter og ulikheter i fronten

Fronten er ikke veldig lik, selv om begge modellene har omtrent samme form og materialvalg.

Begge modellene har tatt med seg designen fra forrige generasjon. Hvem som kom først med denne formen kan diskuteres. Apple har hele tiden hatt en rund knapp under skjermen. Samsung har også alltid hatt en menyknapp under skjermen, men på tidlige modeller hadde Samsung ytterligere to taster under skjermen. De er der fremdeles, men nå i form av berøringstaster som lyser opp når du trenger dem.

Likheter og ulikheter på baksiden

Her kan ingen beskylde Samsung for å ha kopiert iPhone. Enkelte mener derimot at Apple har valgt en løsning som minner en del om noe HTC var først med.

De smale plastfeltene som deler baksiden på iPhone 6 i tre deler, minner litt om løsningen HTC valgte på sin M8. Men HTC har smalere plaststriper, og bruker ikke plast i buen øverst og nederst, slik Apple gjør.

Begge har menytast med sensor for fingeravtrykk

Begge modellene har sensor for fingeravtrykk i menytasten.

Samsung hadde tidligere en fingeravtrykksensor du måtte stryke fingeren over for at den skulle virke. Nå holder det at du dekker den med en finger. Apple hadde dette før Samsung fikk det, selv om heller ikke Apple var først med fingeravtrykkleser på en mobil.

Innbygget batteri og SIM-kort i siden

Innbygget batteri og SIM-kort bak en luke i rammen.

Innebygget batteri er nytt på Samsung Galaxy S6, mens Apple har hatt det i flere generasjoner av iPhone. Samsung-modellen har også et flatt felt i siden, noe iPhone 6 ikke har. Samsung sier de ville vente med å bygge inn batteriene til batteriteknologien ble bedre. Mens salget av ekstrabatterier har stupt, til fordel for batteribanker som har USB-kontakt og kan lade flere forskjellige mobiltelefoner og nettbrett. I tillegg har Samsung Galaxy S6 støtte for trådløs lading.

Samsung har plass for minnekort i sine øvrige modeller, men i de nye Galaxy S-modellene har de satset på større internminne i kombinasjon med skytjenester. Apple har hele tiden ment at det er slik det bør være.

To gode kameramobiler

Begge kan ta bilder, men Samsungs kamera har høyere oppløsning.

iPhone 6 har et godt kamera med 8 megapiksler oppløsning. Da telefonen kom på markedet var det enkelte som reagerte på at kameraet stikker litt ut av telefonen. På Samsung Galaxy S6 stikker kameraet enda mer ut. Men til gjengjeld har det større blenderåpning og høyere oppløsning enn iPhone 6. iPhone 6 mangler optisk bildestabilisator, noe som antakelig skyldes plassmangel. Apple har nemlig fått plass til dette i den noe større iPhone 6 Plus.

Kameramenyer og funksjoner er såpass ulike at det er liten grunn til å beskylde den ene for å ha kopiert noe fra den andre når det gjelder kamera.

Si hva du mener

Smartmobiler må nødvendigvis ha en del fellestrekk. Her kan du gi til kjenne hva du mener om nettopp disse to modellene:

Synes du Galaxy S6 er for lik iPhone 6?

Mer om
annonse