Tek.no

Artikkel

Miniguide: DOCX-filer

Arsæll Benediktsson
23 Okt 2007 13:33

Microsoft har valgt å bruke sitt eget filformat (Office Open XML), også kalt for MSOOXML, som standard filformat i Office 2007.

Dokumenter som er opprettet med programmene i Office 2007-pakken får en endelse med en "X" i tillegg. Eksempelvis får Word-filer endelsen .DOCX istedenfor .DOC.

Problemet med det nye formatet er at det i utgangspunktet ikke kan brukes med programmer som tilhører eldre Office-versjoner.

Mulige løsninger

Hva kan du gjøre dersom du ikke kan åpne et .DOCX-dokument? Her får du en del alternativer:

  • Dersom du har en eldre versjon av MS Office kan du laste ned Microsoft Office-kompatibilitetspakke slik at den gamle Office-pakken likevel kan lese det nye formatet.
    For ordens skyld, du vil trolig få opp en melding i en eldre Office-versjon som sender deg videre til nedlastingssiden for kompatibilitetspakken, dersom du prøver å åpne et .DOCX-dokument.
  • Word Viewer fra Microsoft kan brukes til lese Word-dokumenter, men du må i tillegg installere kompatibilitetspakken for å kunne åpne DOCX-filer.
  • Open XML Translator er et verktøy som kan brukes til å åpne et .DOCX-dokument med et OpenOffice.org-program.
  • Docx converter er et verktøy som konverterer docx-dokumenter til HTML-filer. En av ulempene er at verktøyet fjerner en del formatering fra det originale dokumentet.
  • Desktop widget er et verktøy for Mac-brukere som konverterer .DOCX-dokumenter til HTML-dokumenter.
  • Microsoft Office Open XML File Format Converter for Mac er et verktøy for brukere av Microsoft Office for Mac som konverterer .DOCX-dokumenter til "Rich Text Format" (RTF)-format.
Les også
Enkel deling av dokumenter
Les også
Office 2007 oppdateres
Les også
MS Office 2007 under lupen
Les også
Office-tilbud til studenter
Les også
Last ned Openoffice 2.3
Les også
Prøvekjør Office 2007
annonse

Les også