ArtikkelJakten på den beste spilloppgraderingen – del 6

Ekstra mye minne gjør spillene ekstra saftige

Vel verdt pengene – hvis skjermkortet ditt holder mål.

Introduksjon

Jakten på den beste spilloppgraderingen går mot slutten, og vi skriver i dag sjette del i serien. Vi har fått sett på resultatene fra en rekke forbedringer av en helt vanlig, litt sliten PC, og i dag skal vi på ny få sjekket en av de enkleste oppgraderingene som finnes.

Vi har tidligere testet om en minneoppgradering har noe som helst å si på en gammel spillmaskin med et gammelt skjermkort. Resultatet var slående: Det var helt bortkastet. Likevel stusser vi litt på det resultatet, for mer og raskere minne må da ha noe å si, selv om det altså ga liten effekt på et gammelt oppsett. I dag skal vi derfor gjøre en lignende test, men nå med et par relativt moderne skjermkort istedet for klenodiet vi prøvde sist.

Jakten så langt

Vi tipper minnebyttet vil fungere langt bedre med et par grovkalibrede skjermkort i spillmaskinen.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Vi startet nemlig jakten vår med å skifte ut prosessor og oppgradere skjermkort, før det ble det klart at vi ville få enda mer ytelse ved å bruke en nyere plattform for vår gamle maskin. Sist gang gikk vi hakket videre, og så an hva slags ytelse denne plattformen leverte med et par mer moderne skjermkort.

Vi sitter riktig nok på et halvgammelt Asus P8P67 Deluxe-hovedkort i bunn, med en utgående Intel Core i5 2500K oppå dette, og både vårt Asus GeForce GTX 650Ti Boost og det kraftigere GeForce GTX 680 er skjermkort som tilhører forrige generasjon.

Like fullt holder det koken, og vi klarte å oppnå fint spillbare resultater i både Battlefield 3 og Hitman: Absolution med dette oppsettet. Alt i alt tror vi dagens testoppsett kanskje er det vi har testet som likner mest på hva de fleste engasjerte spillere faktisk benytter.

Bla om til neste side for å se nærmere på dagens oppgraderinger »

I denne runden burde minnemodulene fra både G.Skill og Patriot virkelig få anledning til å vise om de faktisk er verdt pengene.Foto: Varg Aamo, Hardware.no