ArtikkelTechbay

Bli med på tur til Techbay

Som en godteributikk for vannkjølings- og casemod-entusiaster.

Techbay blir til

Halvannen time med tog sørøst for Oslo finner du både Sarpsborg og den fysiske biten av nettbutikken Techbay. Techbays lokaler ligger rett ved togskinnene på vei inn til Sarpsborg, akkurat der E6 krysser over. Titter du ut mens toget kjører forbi er det ikke noe problem å se butikken.

Hans Petter Faale på kontoret sitt. Her er det dårlig med utsikt, men stedet oser av nerdesjarm.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Vel fremme ved lokalene møter vi ringreven Hans Petter Faale. For selv om Techbay er en relativt nystartet bedrift, med oppstart i november 2010, så har Faale vært med på spillet i en årrekke. Den første butikken hans var Microplex, en butikk han drev sammen med broren Espen. Microplex var kjent for å ha en utrolig mengde med eksotiske produkter som du ikke fant andre steder.

Etter flere år som egen nettbutikk ble Microplex til slutt kjøpt opp av selskapet bak nettbutikken Netshop, og de ansatte fulgte til dels med på lasset. Faale var med en stund, men etter en stund gikk han lei, og han gikk fra både Microplex og Netshop. Deretter fulgte en pause, der han fant ut av hvilken vei han ville gå videre.

Techbay blir til

På lageret står det palle på palle med kabinetter.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Etter en tenkepause på et par - tre måneder var planen klar: Han ville starte opp en egen butikk igjen. Dermed startet forberedelsene. Med god erfaring fra tiden i både Microplex og Netshop var det en grei sak å få oversikten over hva som måtte gjøres, og etter noen måneder kunne han starte opp Techbay.

Techbay satser mye i samme retning som Microplex gjorde i sin tid, men det er likevel enkelte produktgrupper som de har droppet. Blant annet er strømforsyninger noe du ikke finner hos Techbay. Under Microplex-tiden hadde Faale en stor suksess med strømforsyninger, men siden den gang har forholdene endret seg betraktelig.

Diger kjøler beregnet for passiv kjøling? Det kan skaffes.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Gikk du til en databutikk den gangen Microplex hadde sin storhetstid var utvalget rimelig tynt, det var gjerne noen få modeller, og om du var heldig var det også én stillegående modell eller to. Hos Microplex fikk du mye forskjellig, og etter hvert utviklet til og med sin egen produktserie, Mist.

Nå som det har blitt både 2013 og snart skal bli 2014 er situasjonen en helt annen. Nettbutikkene har fantastiske utvalg, og du kan få strømforsyninger i et hav av farger, effektstyrker og kvaliteter. Dermed forsvinner også grunnlaget for å selge strømforsyninger for Techbay.

Den samme situasjonen er det for luftkjølere. Disse har vært gjennom en fantastisk utvikling det siste tiåret, men også her har de tradisjonelle nettbutikkene fått seg et solid utvalg.

Heng med over på neste side, så ser vi litt på vannkjøling »