Artikkel

Dreamhack Winter 2006 - dag 3

Stoolman (i midten) og Gogh i aksjon med overklokking

Oversiktsbilde i en av de to hallene hvor deltakerne sitter

Dag 3 av Dreamhack 2006, og jeg hadde aldri trodd jeg skulle si dette, men jeg er faktisk rimelig gåen i føttene og sliten av å være på LAN - selv med den friheten jeg har med å kunne trekke meg vekk til hotellet.

Dagen startet fikk en real humorinnsprøytning da kollega Claes og jeg fikk satt oss i taxien. Da sjåføren lurte på hva vi skulle på Elmia for, og jeg nevnte vagt at vi dekker dette for norsk media, så bråsnudde han seg og ba oss instendig om å "såga" - det vil si sage i stykker - et spillselskap fordi han var misfornøyd med deres siste sportsspill. Fyren var oppriktig frustrert og forbannet, men tok det også med et smil.

Vel fremme hadde vi et møte med Kenny, som er en av de to som står bak Dreamhack-arrangementet. Vi fikk pratet litt om hvordan de arrangerer Dreamhack Summer og Winter, hva slags erfaringer de har på f.eks. dette med jenter på LAN. Kenny anslår at ca 10 % av deltakerne på Dreamhack Winter 2006 er jenter, altså ca 700 stk. For at Dreamhack skal fungere er de avhengige av et crew på 400 som går i tre skift pr døgn.

Turneringene som arrangeres på Dreamhack Winter 2006 er godt i gang, og her er noen linker hvor du kan finne resultater fra de ulike konkurransene:

Stoolman og Gogh - to ikke helt ukjente navn i overklokkingsmiljøet - er i full gang på Dreamhack Winter 2006. For Claes og undertegnede er dette rene galskapen. Risikere å ødelegge så mye flott datautstyr som vi gjerne skulle hatt i våre PC-er til spilling. Ingen tvil om at det er rått og se disse to i aksjon.

Ifølge rapporten jeg fikk av Claes før avreise dro fra Norge, så var utfordringen å få med den store tanken med flytende nitrogen, noe dere sikkert skjønner ved og se bildet av tanken med Claes stående ved siden av.

Stoolman og Gogh vil garantert komme med utfyllende informasjon på forumet om deres eskapader på Dreamhack Winter 2006, da jeg ikke tør begi meg ut på fakta og terminologi i overklokkingsmiljøet.

Claes ved siden av tanken med flytende nitrogen som ble fraktet med fra Norge.

Hvis tidsskjemaet tillater det, vil vi forsøke gi en liten oppdatering av det som skjer nå utover natt til søndag. Finalespillet nærmer seg, og jentene er de som ser ut til og få det verste tidspunktet. Kl 03.00 i natt vil finalen for jentene spilles. Favoritter er det franske laget BtB, som for øvrig er regjerende verdensmestere i Counter-Strike 1.6. I tillegg har vi to-tre norske gutter som er med i et lag som spiller om en reise til CPL i Dallas og store premiesummer der.

De 5 jentene i franske BtB - Beat of the Best

Klokken 10.00 søndag 3. desember er det slutt - da slås nettverket av, og en time senere strømmen. Dreamhack Winter 2006 er da slutt og den store jobben med nedrigging og opprydding begynner.

Les også
Dreamhack Winter 2006 - dag 2
Les også
Dreamhack Winter 2006 åpner i dag
annonse