Til hovedinnhold
Artikkel

Denne lommelykten lader mobilen din

Powerocks Flash Magicstick dobler batteritiden på mobilen.

Kurt Lekanger, Amobil.no

De fleste moderne smartmobiler har altfor kort batteritid. Produsentene prøver tilsynelatende å overgå hverandre både i å lage kraftigst mulige mobiler og i å gjøre dem så tynne som mulig, samtidig som batteriteknologien ikke har holdt følge. Kombinerer du dette med at dagens mobiltelefoner brukes til mye mer krevende oppgaver enn tidligere, er resultatet at telefonen gjerne går tom for strøm når kvelden begynner å nærme seg.

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

En nødlader – det vil si en ekstern batteripakke – kan være redningen. Produsenten Powerocks har spesialisert seg på nødladere med en kapasitet helt opp mot 12 000 mAh – det vil si 5-6 ganger større batterier enn det som sitter i en vanlig mobiltelefon.

Nyheten Powerocks Flash Magicstick har på langt nær stor kapasitet, men med et batteri på 3000 mAh holder det til å lade opp de fleste telefoner én gang. Nødladeren har imidlertid en annen nyttig funksjon som vi ikke har sett på nødladere før: Den er også en lommelykt!

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Praktisk størrelse

Mens mange av de største nødladerne kan være litt store og klumpete å drasse rundt på, tar ikke Flash Magic Stick særlig med plass i lommen. Vekten er 95 gram, og enheten måler rett i underkant av 11 centimeter i lengden.

Foran på Flash Magic Stick er det en liten knapp som aktiverer lommelykten. Det er bare én lysdiode, så lyset er ikke veldig kraftig – men det er godt nok når du skal lete frem ett eller annet i boden eller når du prøver å finne nøkkelhullet i ytterdøra eller til bilen. Lommelykten kan for øvrig også blinke raskt eller sakte, hva nå det skal være godt for.

På baksiden er det en micro-USB-kontakt, samt en vanlig USB-kontakt. Når du skal lade opp nødbatteriet stikker du micro-USB-enden av kabelen i nødladeren og den andre i PC-en eller i en USB-lader. Når du skal lade opp mobilen, snur du kabelen. USB-kontakten har en strømstyrke på 1 Ampere, som holder til å lade mobiler – men normalt ikke nettbrett.

Magic Cube-laderen bak har dobbelt så stor batterikapasitet, men da får du ikke lommelykt. .Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Trenger Lightning-kabel til iPhone

Laderen leveres med kabel, en liten oppbevaringspose, samt en overgang fra micro-USB til Apples 30-pinnerskontakt. Skal du lade en iPhone av nyere dato, må du ha en Lightning-kabel selv.

Skulle batterikapasiteten på 3000 mAh være for lite, har Powerocks som sagt også større batterier. Vi har blant annet sett på et produkt som heter Powerocks Magic Cube, som fås i versjoner på 6000, 9000 og 12 000 mAh. Fordelen med disse er at USB-kabelen er fastmontert på laderen, sittende bak et lite lokk, slik at du slipper løse kabler i lommen. Magic Cube har også 2 Ampere USB-kontakt. Alle produktene, også Magic Stick, har batteriindikator, slik at du kan se hvor mye strøm som er igjen.

Prisen ligger på fra 270-380 kroner, ifølge vår prissammenligningstjeneste Prisguide.no.

Lader mobilen for tregt? Slik får du opp farten på ladingen »

annonse