Til hovedinnhold
Artikkel

Denne nettbrettholderen er utrolig praktisk

Klikkes på plass.

Et nettbrett er kjekt å ha hjemme, men av og til hadde det vært praktisk å kunne feste det til veggen, i bilen eller andre steder. Undertegnede bruker for eksempel ofte iPad-en som en slags elektronisk kokebok når jeg står og lager mat på kjøkkenet. Det har mange ganger slått meg at det ville vært praktisk med et veggfeste til nettbrettet, slik at man slapp å søle det til med saus, pizzadeig, eller andre ting som ikke hører hjemme på et nettbrett.

Det nederlandske selskapet Vogel har lenge produsert nettbrett-holdere under merkenavnet RingO, som er laget så de passer til alle mulige typer nettbrett, også den store 12,9-tommers utgaven av iPad Pro. Vi bestemte oss for å ta en kikk på et par av festene.

Nettbrett på veggen

RingO Tablet Flex Pack består av én universalholder som du fester til nettbrettet, og én bøyelig arm du skrur fast i veggen.

Vogel RingO består av en holder som du klipser fast på nettbrettet. En fjærbelastet mekanisme sørger for at det sitter skikkelig fast, uansett størrelse på nettbrettet. På baksiden av holderen er det et stort, rundt hull som brukes for å feste holderen til ulike typer veggfester eller fester for bruk i bil.

Det første festet vi prøvde var Vogel RingO Tablet Flex Pack. Oppi pakken lå den nevnte holderen som klipses fast i nettbrettet, samt en 3-leddet arm som skrus fast i veggen – for eksempel over kjøkkenbenken eller skrivebordet. Holderen kan egentlig sitte på nettbrettet hele tiden, så kan du feste nettbrettet til vegg-armen når du trenger den der.

Det var enkelt å feste og ta løs nettbrettet, og festeanordningen er laget slik at du kan vri nettbrettet til både stående og liggende posisjon. Fleksiarmen virker forholdsvis solid, og lar deg også vinkle nettbrettet slik du vil.

I tillegg til fleksiarm-løsningen finnes det også enklere veggfester i form av bare en rund «knott» du skrur på veggen. Har du en flere veggfester kan du flytte nettbrettet mellom festene – siden holderen som festes til nettbrettet er den samme uansett.

Ro ned ungene i baksetet

Bilholderen festes rundt nakkestøtten.

Det andre festet vi kikket på var et du fester til nakkestøtten i bilen, slik at du kan feste nettbrettet rett bak nakkestøtten. Vi tipper det gjør suksess blant ungene i baksetet under lange bilturer.

Også nakkestøtteholderen bruker samme type feste mellom holderen og nettbrettet som de andre holderne og veggfestene, slik at du kan flytte nettbrettet med deg dit du er.

Alt i alt synes vi disse holderne virker solide og godt gjennomførte. Prisen ligger på 999 kroner for Flex Pack-løsningen, 499 for et veggfeste uten fleksiarm, og 899 for nakkestøttefestet til bil. Det finnes også et feste hvis du vil ha nettbrettet på dashbordet i bilen, det koster 499 kroner. Det blir med andre ord noen kroner om du skal ha mange slike fester, men sett i forhold til byggekvaliteten på disse synes vi ikke prisen er så verst.

Er nettbrettet ditt for lite?
iPad Pro koster flesk, men er den noe tess? »

annonse