Til hovedinnhold
Artikkel

På kurs for å ikke bli terrormistenkt

I Cleveland har politiet stoppet flere fotografer etter terrormistenksomhet. Nå tilbyr byens College sammen med politietaten fotoelevene kurs i hvordan de kan unngå å bli mistenkeliggjort. - Alle fotografer kan være mulige terrorister, mener byens politi.

For to år siden ble amatørfotografen Leslie Cheyne stoppet mens han tok harmløse bilder av båter i Cleveland. Saken vakte stor medieoppmerksohet og utløste beskyldninger om et hardhendt og paranoid politi. Nå ønsker politiet i Cleverland sammen med byens lokale College å lære opp studenter i hvordan de ser etter mistenkelige fotografer, og hvorfor fotografer blir mistenkeliggjort, melder nettstedet amateurphotographer.co.uk

Les også: Med rett til å fotografere

– Målet med workshopen er å øke forståelse og utdanne studenter om hvorfor fotografer blir stoppet og hvordan politiet oppfordres til å engasjere seg med folk som tar bilder på offentlige steder, sier Simon Thompson ved byens politidistrikt.

Byens politi forteller studentene hvordan fotografier og notater kan bli brukt til potensielle terrorhandlinger. Og hvordan de kjenner igjen oppførsel som kan oppfattes som mistenkelige.

– Vi ber også studentene til å hjelpe oss med å rapportere om mistenkelig oppførsel, legger han til.

Tidligere skal skolens lærere selv ha blitt ofre for politiets praksis da de tok bilder av offentlige bygninger. Det var dette som førte til samarbeidet mellom etaten og skolen.

Les også: Stadig vanskeligere å fotografere

– Vi er glade for å samarbeide med politiet i et så fascinerende og viktig område, sier faglærer ved byens College, Richard Whitehead til amateurphotographer.co.uk. I tillegg til dette får elevene lære hvordan de selv skal oppføre seg som fotografer.

– Vi har fått førstehånds informasjon om hvordan våre studenter kan utføre sitt arbeid profesjonelt som fotografer i denne nye verden vi alle lever i, forteller Whitehead.

annonse