Til hovedinnhold
ArtikkelSnooperscope

Slik gjør du mobilen til nattkikkert

Snoperscope lar deg se og filme i stummende mørke.

Snooperscope

Snooperscope er en nattkikkert du kobler til mobilen ved hjelp av en magnet. Det betyr at den antakelig sitter like dårlig på din Samsung Galaxy S4 som på aluminiumsplata bak på iPhone 5. Ikke at den sitter så mye bedre på glasset bak på iPhone 4, for den sakens skyld.

Dermed trenger du en metallplate du kan lime på mobilen din, slik at Snooperscopes magnetkrefter kan klore seg fast.

Se! Brilleglassene blir gjennomsiktige. Juhu!?Foto: Snooperscop

Koblet til mobilens Wi-Fi

Snooperscope kan brukes med nettbrett og mobil, men trenger ikka å være festet til enheten som kontrollerer den.Foto: Snooperscoop

Snooperscope virker litt på samme måte som Sony QX-10/100. Det er med andre ord snakk om en separat enhet med en egen bildebrikke, og ikke en dings du ser gjennom med mobilens vanlige kamera. Som for Sonys løsning, skjer koblingen til mobilen din via Wi-Fi. For at det skal fungere trenger du en app, og slike finnes til både android- og eplemobiler.

Snooperscope skriver også at enkelte gjenstander blir gjennomsiktige når du ser på dem med den infrarøde kikkerten. Hvilke gjenstander Snooperscope sikter til har vi ikke den fjerneste anelse om.

Snik deg rundt i mørket

Om du vil prøve noe nytt, kan du bare plassere Snooperscope i grillen på bilen din. Med iPad på dashbordet kan du så kjøre rundt i stummende mørke – uten å tenne billyktene. Kjekt for den som vil prøve å snike seg forbi tollerne på Svinesund nattestid? Husk bare å skru av gatelysene først.

Kameraet er oppladbart, og gir deg fire timers opptak på en lading. Det har så vidt vi kan se ikke minnekort, men lagrer bildene på mobilen eller nettbrettet du bruker den sammen med.

Innsamlingsfinansiert

Snooperscope er et Kickstarter-prosjekt, hvilket betyr at du foreløpig ikke kan kjøpe kameraet i butikk. Kickstarter er en finansieringsmetode der det opprettes et spleiselag for å samle inn penger til produktutvikling. Gir du 36 pund til dette prosjektet, vil du være blant de første som får kameraet når det er klart for salg. Det finnes også tre 3D-prototyper som selges for 620 pund per stykk. Målet er å samle inn
40 000 pund innen første juledag. I skrivende stund har prosjektet nettopp passert 15 000 pund.

Ellers finner du hele prislisten, samt eksempler på bilder du kan ta med Snooperscope på prosjektets nettside.

Til høyre kan du se hvordan det går med innsamlingen.

Her er en video der utviklerne selv beskriver det infrarøde kameraet:

Les også hvordan iPad-en din kan få superkrefter

annonse