Til hovedinnhold
ArtikkelThynk

Denne dingsen kan styre hjernen din

«Thync» kan både berolige deg og gi deg energi.

Thync

I mylderet av såkalte «ha-på-dingser» er det fremdeles smartklokker som er det dominerende produktsegmentet, men av og til dukker det også opp produkter i denne kategorien som ligger litt utenfor det sedvanlige. En ny dings kalt «Thync» faller definitiv inn under denne betegnelsen – den kan nemlig manipulere hjernen din.

Thync er en plastdings du fester på hodet og som er i stand til å påvirke signalene i hjernen på en slik måte at den kan endre humøret ditt og enten gi deg mer pågangmot og energi, eller servere deg beroligende impulser om det er det du ha behov for.

Thync fungerer sammen med en mobilapplikasjon. Foto: Thync

Bygger på nevrovitenskap

Produktet er basert på det utvikleren sier er utprøvd nevrovitenskap. Dingsen fungerer i korte trekk ved å sende ut elektriske pulser med lav energi og høy frekvens til spesifikke regioner av hjernen som regulerer stressnivå.

Nærmere bestemt er produktet designet for å påvirke balansen mellom de såkalte «sympatiske» og «parasympatiske» nervesystemene. Førstnevnte har til oppgave å sette kroppen bedre i stand til å håndtere krisesituasjoner, mens sistnevnte har til oppgave å sette kroppen i hvilemodus og redusere puls og blodtrykk.

For å oppnå effekten har utviklerne kommet opp med sin egen proprietære nevrosignal-teknologi som benytter seg av presise algoritmer for justering av signalene til de ulike delen av hjernen.

Kan bestilles nå

Signalene har til og med fått et eget navn, «Vibes» («vibber»), og skal være utviklet gjennom flere år med prøving og eksperimentering. Ifølge utviklerne føles disse vibbene omtrent som å få enten en avslappende massasje eller en sprut med kaldt vann i ansiktet, bare at følelsen er mer fokusert.

Selve Thync-modulen leveres sammen med en tilhørende mobilapplikasjon som du bruker til å velge «vibbene». Enn så lenge er kun iOS-støttet, men en Android-versjon skal være på vei. Produktet kan bestilles allerede nå for 300 amerikanske dollar, og skal etter planen få en bred lansering i oktober i år.

Les mer på hjemmesiden og se også presentasjonsvideoen under.

Har du mer lyst på en «vanlig» ha-på-dings? Lenovo skal nå lansere den første smarktlokken med to skjermer »

annonse