ArtikkelNetatmo June

Dette er mer enn et smykke

Netatmo June skal hjelpe deg med å ta vare på hud og øyne.

June har ingen egen viser, eller skjerm. I stedet kommuniserer den via en iOS-app.Foto: Netatmo
Slik ser Netatmo June ut på håndleddet. Det er mulig å ta selve sensoren av reimen, slik at den kan hektes som en brosje på klesplagg.Foto: Netatmo
Vi hører mye om treningsarmbånd og smartklokker, men vi skal ikke kimse av "smartsmykkene" heller. NFC Ring har innebygget NFC-brikke, og kan brukes til å låse opp dører.Foto: NFCRing.com

Du kjenner kanskje navnet Netatmo fra før. Selskapet er mest kjent for værstasjoner og termostater, med fokus på design og tilkoblingsmuligheter. Nå beveger de seg inn i enda et vanskelig marked; nemlig smarte armbånd.

Hvis 2014 er smartklokkens år, kan man muligens si at 2013 var de smarte armbåndenes år. Treningsarmbånd fins i alle tenkelige utgaver om dagen, men Netatmo June er et armbånd med en litt annen misjon. Det lille smykket er nemlig en litt spesiell sensor i forkledning.

Sol og sommer passer også godt sammen med grilling. Les om det trådløse steketermometeret iGrill 2 her

Varsler deg om tiltak

June måler UV-stråling, og sender dataene løpende tilbake til en iOS-enhet, der du får oversikt over solens herjinger mens den fortsatt henger på himmelen. Dermed skal du løpende kunne tilpasse deg ved å for eksempel ta på deg solbriller, solkrem, eller bare en skikkelig stor sombrero.

Sistnevnte hadde muligens blitt et lite stilbrudd. Som for de andre produktene sine, har Netatmo alliert seg med et kjent designhus i utviklingen av June. Her er det Louis Vitton og Camille Toupet som har stått for designen. Til tross for kjente navn, skal ikke sensoren bli så fryktelig dyr. Prisen er oppgitt til 99 dollar, eller i overkant av 600 kroner.

Velg hvor motstandsdyktig du er

Mobilappen som hører til tar utgangspunkt i dine daglige, loggede, rutiner, og i dataene som kommer fra sensoren hele tiden. Du skal også kunne velge hudtype underveis i oppsettet. Dette foregår etter en skala kjent som Fitzpatrick-skalaen, der ulike hudtyper og fargetoner er rangert etter hvor mye solstek de tåler.

Er du type en på denne skalaen, er du blant oss som blir røde, og skifter ham, relativt umiddelbart etter at solen har stått opp. Type fem er mørkt pigmentert hud som knapt blir solbrent i det hele tatt.

Skjønnhetsverktøy med noe attåt

Netatmo presenterer dette som et verktøy for å holde huden ung, men de kunne like gjerne snakket om hudkreft, eller viktigheten av å ta vare på øynene.

Som for mange liknende konsepter, foregår overføringen via Bluetooth LE. Dette er den strømsnille Bluetooth-varianten som muliggjør trådløse sensorer med tilnærmet evig batteritid. June skal kunne holde i rundt 30 dager på en lading, men pass på kabelen, den skal nemlig være proprietær.

Om ønskelig kan June tas av armbåndet den sitter på, og brukes som brosje i stedet. Dingsbomsen kommer i tre forskjellige farger, og under saken ser du Netatmos egen presentasjonsvideo.

Les også: Låse opp dører, eller telefonen din, med NFC Ring

Les også
Snart kan du styre PC-en og TV-en med denne ringen
Les også
Denne dingsen lar deg styre «alt» fra mobilen
Les også
Slik produseres mobiltilbehøret ditt
Les også
Dette steketermometeret kobles til mobilen
Les også
Denne NFC-ringen låser opp mobilen og døra
annonse