Tek.no

Artikkel

Dette er spillene som er helt gratis å spille nå

Du trenger faktisk ikke bruke penger for å finne god underholdning.

Montasje, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Mange sitter nå i hver sine hjem. Kanskje alene, og i alle fall uten den samme kontakten med venner som de pleide å ha og uten aktiviteter å gå til. Dagene kan bli lange, og alt ligger an til at påskeuken som står for døren vil by på ditto åpne dager med lite å gjøre.

Forrige uke ga vi våre tips til hvilke spill som gir deg de beste opplevelsene for pengene. Men i 2020 er det faktisk også slik at mange spill er helt gratis, og dette er gjerne samme type spill som både kan og bør oppleves sammen med andre.

I tillegg til spillene som alltid er gratis, har noen spillutviklere valgt å gi bort spill som ellers koster penger som en hyggelig gest under Corona-pandemien.

Vi har samlet den gratis underholdningen for deg i denne saken, med en rask oppsummering av hva spillet går ut på, samt en video som forhåpentligvis hjelper deg med å bestemme deg for om du vil prøve selv.

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments (tidsbegrenset tilbud)

Plattform: PC.

Epic Games Store gir bort inntil flere spill hver uke hele året gjennom, og i selveste påskeuka setter de deg i skoene til detektiv Sherlock Holmes.

Og frister ingen av krimseriene som sendes på TV i påsken er kanskje dette spillet oppskriften for å komme i skikkelig påskestemning. Her ligger mord, gåter, god gammeldags sporsniffing og viktorianske London klar for deg.

Spillet er fra 2014 og har kanskje ikke holdt seg veldig godt visuelt sett, men ifølge anmeldelsene på Metacritic skal det ikke stå på historien eller spillbarheten med en snittscore på 77 av 100, noe som er mer enn godkjent.

Spillet er gratis fra ettermiddagen torsdag 9. april til og med torsdag 16. april. Alt som kreves for å få spillet til odel og eie er en gratis Epic Games Store-konto.

Last ned Sherlock Holmes gratis her »

Gwent: The Witcher Card Game

Plattform: PC, mobil.

Mange kjenner sikkert igjen Gwent som mini-kortspillet man kunne prøve lykken i i The Witcher 3. I 2017 kom imidlertid spillet i en egen versjon, pusset opp med nye funksjoner og muligheter så det kunne stå på egne ben.

Dette er et spill hvor du samler på kort som har ulike egenskaper. etter hvert som du tjener opp poeng og avanserer i både kampanjen og mot andre spillere over nett får du en stadig mer personlig og sterkere kortstokk.

Ifølge utvikleren er Gwent laget for å belønne de som bruker den beste strategien over motstanderen heller enn den som kjøper eller sitter på de aller beste kortene.

Last ned Gwent gratis her »

Call of Duty: Warzone

Plattform: PC, Playstation 4, Xbox One.

Warzone er det hittil ferskeste medlemmet i «Battle Royal»-sjangeren. Her møter du inntil 150 andre spillere på samme gigantiske kart.

Du og laget ditt får ta i bruk helikoptere, ATV-er, rakettkastere, maskingevær og mer til for å stå igjen som seiersherrer i det som ellers er et velkjent miljø for tidligere COD-spillere. Her er tempoet raskt og adrenalinnivået høyt.

Last ned COD: Warzone her »

Destiny 2: New Light

Plattform: PC, PS4, Xbox One.

Da Destiny 2 ble lansert for noen år tilbake var det et spill til «fullpris». I fjor kom imidlertid nyheten om at utvikler Bungie ville gjøre hele dette spillet gratis å spille, noe som involverte både kampanjemodusen og flerspillermodusene.

Gratisversjonen av Destiny 2 ble kalt for «New Light», og fikk i tillegg enkelte deler av innholdet fra de betalte utvidelsespakkene til betalt-utgaven.

Om du virkelig skal hevde deg mot spillere på nett, og låse opp de nyeste «raidene» og områdene må du kjøpe utvidelser, men selv i sin gratisform tilbyr Destiny 2: New Light titalls med spennende timer i kampanjedelen.

«Gameplayet» her er ekstremt tilfredsstillende, og den visuelle stilen – som bærer likhetstrekk til Halo-spillene utvikleren tidligere hadde ansvaret for – kan tidvis få deg til å stoppe opp og måpe av ren beundring. Noe som kan være livsfarlig.

Last ned Destiny 2: New Light her »

League of Legends

Plattform: PC.

League of Legends er et konkurransespill som har eksistert i over 10 år, men som fortsatt lever i beste velgående. Det er et såkalt MOBA-spill som har blitt en såpass etablert sjanger at du trolig allerede vet hva det går ut på. To lag på fem personer spiller mot hverandre og alle kan velge hver sin karakter med vidt ulike egenskaper, fordeler og svakheter.

Ferdigheter, raske reaksjoner, taktikk og samarbeid trengs for å vinne, og ferdighetstaket her er skyhøyt. Det er tross alt et konkurransespill, og har profesjonelle ligaer gående verden over.

I disse isolerte coronaukene kan det likevel være en herlig måte å holde kontakt med venner på.

Last ned League of Legends her »

Star Wars: The Old Republic

Plattform: PC.

Om ikke skytespill er noe for deg kan det kanskje friste med eventyr og utforskning av et univers i ditt eget tempo? Med eller uten venner.

I The Old Republic får du alt dette og mer til. Spillet har kanskje begynt å trekke på årene, men det får stadig nytt innhold og utvidelser. Rollespillet er gratis å spille så lenge du vil, men om du får smaken på det må du selvsagt åpne lommeboka for å få låst opp alle funksjoner og områder.

Last ned Star Wars: The Old Republic her »

Path of Exile

Plattform: PC, PS4, Xbox One.

«Hack and slash», RPG, «Loot». Om noen av disse nøkkelordene trigger deg bør du prøve Path of Exile.

Mange sammenligner spillet med den mer kjente «Diablo»-serien fra Blizzard, og det skal sies at likhetene er flere til Diablo 2 enn til 3-eren.

Du har flere ulike klasser å spille med, og du styrer din utvalgte skapning gjennom en tilfeldig generert verden fylt av monstre på jakt etter stadig bedre utstyr, mynter og erfaringspoeng. Erfaringspoengene brukes for å låse opp nye krefter gjennom intrikate «skill»trees, som gjør figuren din både farligere og mer unik etter hvert som du trenger dypere inn i verdenen.

Spillet blir enda bedre om du har noen venner å slå følge med.

Last ned Path of Exile her »

Apex Legends

Plattform: PC, PS4, Xbox One.

Akkurat som Call of Duty Warzone er Apex legends et spill i «Battle Royale»-sjangeren.

Du rykker inn i en enhet på tre personer som sammen skal nedkjempe hele 19 andre lag og til slutt stå igjen som eneste pustende vesener på kartet.

Fokus er altså på lagspill, og Apex kan være et supert avbrekk for deg som kanskje er lei den soleklare sjangerfavoritten, Fortnite.

Last ned Apex Legends her »

Fortnite

Plattform: PC, PS4, Xbox One, Switch, mobil.

Fortnite trenger neppe en forklaring. Det er gratisspillet som fikk Battle Royale-sjangeren til å eksplodere i popularitet, etter at PUBG ga oss en liten (betalt) forsmak.

Inntil 100 personer blir uansett flydd inn over en øy i en flygende buss. Fra denne hopper du ut til et selvvalgt sted, og så snart du lander gjelder det å finne seg våpen og beskyttelse før noen av motspillerne finner deg.

Det som gjør spillet unikt sammenlignet med andre i samme sjanger et at du kan bygge konstruksjoner som vegger, tak og ramper i tillegg til å skyte på folk. Å mestre byggingen er essensielt for å hevde seg i spillet, for er du rask på labben kan du nemlig beskytte deg fra å ta mye skade ved angrep.

Last ned Fortnite her »

Warframe

Plattform: PC, PS4, Xbox One, Switch

Warframe er en blanding av skyte- og rollespill, og byr på en rekke MMO-elementer både i form av samarbeid med andre spillere og en stor og omfattende åpen verden å utforske.

I spillet tar du kontroll over et medlem av en rase som akkurat har overlevd utryddelse. Sammen med artsfrendene dine skal du ta tilbake solsystemet fra fienden, og ditt fremste våpen er deres såkalte «Warframe», eller rustning. Denne kan huse mange ulike egenskaper som kan utvides, oppgraderes og byttes ut gjennom spillet. Du kan velge om du vil nedkjempe fiendene som den rene ninjaen med sverd, eller gå hardt inn med store skytevåpen.

Warframe har for øvrig fått skryt for måten det håndterer mikrotransaksjoner på. Disse er selvsagt å finne over alt i spillet, men viktigheten av dem er ikke like høy som i mange andre gratisspill ved at du aldri føler du må kjøpe noe for å lykkes i spillet. Den såkalte «pay to win»-faktoren er dermed veldig lav.

Last ned Warframe her »

Les også
Dette er spillene vi anbefaler for alle timene hjemme
annonse

Les også