Tek.no

Artikkel

Vi ga testbenken noen 4K-spill å tygge på...

Det ga oss vondt i øynene og benken tryna et par ganger, men spesielt ett skjermkort leverte også varene.

Varg Aamo, Tek.no

Introduksjon

Skjermer med 4K-oppløsning har nå for alvor begynt å komme på markedet, og med dem følger mye høyere krav til maskinvare enn før. En enslig 4K-skjerm har nemlig like mange piksler som skal tegnes opp som fire HD-skjermer sammenlagt – noe som krever sitt av skjermkortene især.

Da er det heldig at maskinvareprodusentene tar utfordringen på alvor. Når det gjelder skjermkort har særlig AMD snakket mye om hvor overlegne deres nye Radeon-kort er på den skyhøye 4K-oppløsningen, men holder selvskrytet vann? Og hvordan gjør konkurrenten Nvidias toppkort det?

Vi bestemte oss egentlig for å teste hvordan de råeste skjermkortene på markedet gjorde det i 4K-oppløsning for å forbedre grunnlaget til testriggen vår til kommende skjermkorttester. Resultatene var likevel såpass spennende at vi fant ut at vi kunne dele dem med dere.

Over de neste sidene får du dermed kort og godt en pekepinn på hvordan skjermkortet du kanskje har i dag, eller det du muligens vurderer å skaffe deg, yter i en rekke populære spilltittler i den aller høyeste oppløsningen. Kanskje får du også fasiten på hvorvidt du må belage deg på å oppgradere skjermkortet ditt før du kan hoppe over til spilling i fremtidens oppløsning.

Vi kan allerede nå avsløre at 4K-oppløsning og svært høye grafikkinnstillinger ikke var noe de fleste skjermkortene i testen satte særlig stor pris på, og den uhøytidelige men soleklare vinneren er absolutt ikke for alle.

På neste side starter vi forsiktig med Batman: Arkham Origins, før vi fortsetter til Battlefield 4, Hitman: Absolution og til sist Metro: Last Light før vi oppsummerer.

Les også