Til hovedinnhold
ArtikkelTrinity

Lite strøm på mobilen? Ta med en vindmølle!

Kickstarter-prosjektet Trinity er ditt eget lille vindkraftverk.

Trinity/SkajaQuoda

De store spleiseportalene Kickstarter og Indiegogo flyter over av mer eller mindre merkelig tilbehør til mobiltelefoner og annet utstyr. Sist ut er Trinity. Det dreier seg om noe så spesielt som en portabel vindturbin, som skal kunne lade tilbehøret ditt på farten.

Det fins allerede en rekke løsninger som skal kunne påta seg denne oppgaven. Du får både turbrennere med USB-utgang, og en rekke solcelleløsninger. Det har såvidt begynt å dukke opp kompakte brenselceller også. De vanligste varianten er likevel de såkalte powerbankene, eller nødbatteriene. Store batterier som lades før du reiser, og som gir et antall oppladinger før de er tomme.

Slik ser en tidlig prototyp av Trinity ut når den står i det fri.Foto: Trinity/SkajaQuoda

Propell og et digert batteri

Trinity er enkelt forklart en stor sammenleggbar propell, med et nødbatteri og USB-tilkobling innebygget. Sammenfoldet blir den til en sylindrisk dingsboms, med en lengde på tolv tommer, eller rett over 30 centimeter.

Batteriet i Trinity skal holde til 15 000 milliamperetimer, og vindmøllen lader med inntil 15 watt. Akkurat hvor lang tid det skal ta å lade batteriet har selskapet ikke opplyst om på sin Kickstarterside, men de anbefaler å hovedsaklig bruke vindturbinen, siden det er renere energi enn den mange har i stikkontaktene sine. Dermed kan en kanskje regne med at en lading går relativt raskt unna.

Møllen har i utgangspunktet to USB-utganger på henholdsvis 1 og 2,1 ampere. Det gjør den kraftig nok til å lade to mobiler samtidig, eller et litt mer strømkrevende nettbrett.

Ser ut til å lykkes

Kampanjen har bare eksistert i få dager. I skrivende stund har den fått inn rundt 40 000 dollar, av et krav på 50 000. Med uker igjen, virker det sannsynlig at Trinity vil nå ett, eller flere, av ekstramålene sine.

Ved 75 000 dollar vil selskapet legge til en port som kan gi flere ulike voltstyrker, slik at du for eksempel kan lade den bærbare PC-en din fra vindmøllen. Ved 100 000 dollar legger de ved en oppbevaringssekk med innebygget ladekabel som også virker som bærestropp for pakken. Ved 150 000, og eventuelt 200 000, dollar vil selskapet utvikle en app attåt, slik at du kan se hvordan strømnivået i Trinity er. Ved det siste målet vil de gjøre appen enda mer avansert, slik at du også kan se vindhastighet, produksjon og ladetid.

Bli din egen kraftleverandør

Hvis du vil bli din egen kraftleverandør, kan en Trinity-mølle bli din for 279 dollar, eller nesten 1700 kroner. Ønsker du virkelig å støtte prosjektet, har de lagt ved et noe uvanlig valg i listen. Hvis du har 18 000 kroner som brenner i lomma skal du nemlig kunne bli partner i prosessen, og kunne komme med dine synspunkter på hvordan Trinity kan bli enda bedre. Du vil også få en vindmølle når den er ferdigprodusert.

Det ventes at de ferdige vindmøllene vil bli sendt ut i januar til neste år. Frem til den tid kan du ta en titt på prosjektsiden hos Kickstarter.

Les om flere spennende dingser på samlesiden vår »

annonse