Tek.no

Artikkel

Denne lyspæren styrer du fra mobiltelefonen din

LuMini kan vise millioner av farger – og den har partymodus.

Tabu Design
29 Mar 2014 07:00

LuMini er en LED-lyspære som styres med Bluetooth via en app, og den kan vise millioner av farger. Høres det kjent ut, så kan det godt være Philips Hue du tenker på. Forskjellen er at Philips Hue krever at du kjøper en startpakke til 1500 kroner, og at Hue bruker det trådløse nettverket.

Fargen på lyset styrer du via en app på mobilen.Foto: Tabu Design

Smarthus-teknologien er i rask utvikling, men den preges av høye priser og et virvar av produkter og standarder. Noen løsninger er app-baserte, andre styres med multifunksjonsbrytere. Hongkong- selskapet Tabu går motsatt vei, ved å satse på relativt ukompliserte og rimelige produkter.

Kickstarter-finansiert

Tabus forrige produkt, Bluetooth-lyspæren Lumen, ble Kickstarter-finansiert. De satser på spleisefinansiering igjen med LuMini, som – ja, du tippet riktig – er en mindre versjon av Lumen. Den skal produseres med liten og stor sokkel, så du trenger kun en vanlig lampe, en LuMini-pære og Lumen-appen for å komme i gang.

Foto: Tabu Design

På menyen står blant annet partymodus med musikk-synk, avslapning, langsom vekking, blinking når mobilen ringer og – «romantisk modus». Fordelen med Bluetooth er installasjonen, som går kjapt. Ulempen er at du må være i nærheten av pæren for å kunne styre den. Dermed omfattes den vel bare så vidt av smarthus-begrepet. Som en bruker skriver på Amazon: «For a smartbulb, it’s not very bright!»

LuMini er ferdigfinansiert på Kickstarter, men du har muligheten til å bli med på å donere til prosjektet fram til 1. april, med levering allerede i mai. Betaler du 35 dollar, får du i skrivende stund en LuMini med frakt til Norge. Pris og tilgjengelighet er ellers foreløpig ukjent, men den større og kraftigere Lumen selges for drøyt 50 dollar på Amazon.com. LuMini krever Bluetooth 4.0, og er tilgjengelig for iOS og foreløpig kun enkelte Android-modeller.

Les også om Philips' mobilstyrte lyspærer »

Interessert i flere morsomme dingser?
Sjekk vår Dagens dings-samleside! »

Les også
Den lure blomsterpinnen som reddet sitrontreet Severin
Les også
Tabu Lumen: Hvorfor i all verden vil du styre lyspæren fra mobilen?
Les også
Periskop til mobiltelefonen gjør braksuksess
Les også
Nå kan du styre papirfly fra mobiltelefonen din
annonse

Les også