ArtikkelImation Link

Derfor er denne batteribanken litt smartere

Imation Link Power Drive leveres med en app, og kan mer enn å lade mobilbatteriet.

Den måler 73x64x22 millimeter, og er med det litt større enn en tradisjonell fyrstikkeske (66 x 48 x 12,2 mm). Ombord finner vi et batteri på 3000 mAh, som holder til halvannen lading av en vanlig iPhone 6, eller nok til å doble batterikapasiteten på en iPhone 6 Plus.

Minne, batteri og stativ

I tillegg har den et minne på 16 GB, en fot til å sette mobilen i, og kabler for tilkobling til iPhone og PC. Den finnes i versjoner med mer minne også, men det er 16 GB-utgaven vi har testet.

Dingsen leveres med en app, som du er helt avhengig av om du vil bruke den som noe mer enn et ekstrabatteri.

Funksjoner

Du får fire enkle valg.

Løsningen er ganske enkel - du installerer appen og åpner den. Nå får du fire valg. «Lokal lagring», «Powerdrive (lagringsdelen på dingsen)», «Contacts» og «Media Library».

«Lokal lagring» åpner ikke de filene du har på telefonen fra før, men er stedet hvor filer havner om du vil kopiere dem fra Imation Link til telefonen. «Contacts» er en løsning hvor du kan ta backup av telefonens kontaktregister, mens «Media Library» lar deg se bilder og video du har på telefonen, slik at dette kan kopieres over på minnet i Imation Link.

Bryter til batteriet

Det er også en liten bryter på siden av Imation Link. Denne har ingen betydning med tanke på filutveksling mellom Imation Link og telefonen, men om du vil lade telefonen med batteriet i Imation Link må Imation Link være påslått.

Vi koblet Imation Link til en PC og lastet over bilder, video og musikk i ulike format. I tillegg la vi over filer dokumenter i formatene PowerPoint, Adobe PDF, Excel og Word.

Ingen miniatyrbilder

Det er ikke alltid så lett å vite hvor det ble av bildet du var ute etter når det ikke er noen miniatyrvisning.

En ting det kan være greit å vite er at du ikke får noen forhåndsvisning av filene når du åpner mappene på Imation Link fra iPhone. Har du tenkt å finne tilbake til et spesielt bilde eller et videoklipp må du ha gitt filen et navn som gir mening. Husk også at filer du kopierer fra Imation LInk til mobilen ikke kan åpnes i de vanlige appene på telefonen.

Unntaket er om du åpner en bildefil og lagrer den, på samme måte som du lagrer bilder fra nettsider.

Spiller i appen

Når det gjelder fimer og musikk spilles dette av direkte i appen. Fordelen er at appen har støtte for flere formater enn det iPhone har. Du kan med andre ord fylle minnet på Imation Link med filmer, og se dem på telefonen.

Du kan fylle disken med musikk også, men slike filer tar uansett mye mindre plass enn filmer, og du kan stort sett kopiere dem til telefonen via iTunes, uten å bruke tid på konvertering.

Leser for dokumenter

Musikk og video spilles direkte i appen.

De øvrige dokumentene vi la på disken kunne vi åpne og lese i appen. Her kan du også åpne filen i leseren, og så åpne for deling, som gir mulighet for å sende dokumentet til en app der du kan redigere den. Word-filer kan for eksempel sendes til Pages, mens ppt/pptx-filer kan åpnes i Keynote. Film og musikk kan ikke deles tilsvarende.

Albumgrafikken vises ikke.

Vi synes dette er en smart liten dings. Nå har vi 128 GB minne i vår iPhone, så behovet for 16 GB ekstra er ikke så stort. Men har du en iPhone med lite minne kan den ekstra kapasiteten være gull verdt. Ellers sette vi størst pris på muligheten for å ta med noen ekstra filmer uten å måtte konvertere først. Det kan du også løse med ulike apper på telefonen, men vi liker at det er enkelt.

Appen viser også PowerPoint-filer, men kjører ikke presentasjonene. Da må du først sende filene til Keynote.

At enheten også kan brukes som stativ og strømforsyning mens vi ser film er et pluss.

Med 16 GB minne koster Imation Link ca 750 kroner. Med 32 GB koster den 940 kroner, og med 64 GB koster den 1330 kroner.

Sjekk også oppdaterte priser i Prisguide.no.

Vi har også kikket på andre dingser som lar deg få enda mer ut av mobilbatteriet ditt:
Med disse holder batteriet koken enda lenger »

Les også
Denne spillkontrolleren gir iPhone laaang batteritid
Les også
Misfornøyd med at Apple fjernet nesten alle portene fra den nye MacBooken?
Les også
Her er ukens anbefalte apper: Her er ukens anbefalte apper!
Les også
Skal fikse mini-jacken
Les også
«Survival kit» til mobilen
Les også
Med disse holder mobilbatteriet koken enda lenger
Les også
Kingston Wi-Drive 64 GB: Trådløs disk til iPhone
annonse