Til hovedinnhold
ArtikkelPiper

Oppgrader til Bolig 2.0

Med denne kule dingsen kan du både styre, overvåke og sikre huset ditt.

Piper

Med få timer igjen til utløpsfristen ligger prosjektet Piper an til å få inn over 250 000 dollar via Indiegogo, en crowdfunding-tjeneste á la Kickstarter. Målet var "bare" 100 000 dollar, så interessen har sånn sett vært formidabel.

Løsninger for å automatisere hjemmet ditt kommer for fullt nå, og Piper er en av mange slike løsninger. Imidlertid kan det virke som at akkurat denne dingsen har noen små fordeler som kan utgjøre en stor forskjell. Her får du nemlig flere ting i samme dings: automatisering, overvåkning og alarm. Og selve Piper-dingsen ligner på en vanlig høyttaler hvis du ikke gransker den nøye.

Sofahund, og tyv på rømmen?

Mens mange hunder får lov til å boltre seg i sofaen, gjelder ikke det alle hunder, eller alle sofaer. Piper ble blant annet utviklet med hunder i tankene. Dingsen har både mikrofon og høyttaler, og registrerer lyder. Det gir deg for eksempel mulighet til å be firbeinten om å tre ned fra sofaen eller slutte å tygge i stykker ledninger.

Ved innbrudd kan du dessuten fortelle innbruddstyven at han må smile til kameraet. Videooptakene lastes opp til en skytjeneste så fort sensoren blir aktivert. Videre måler Piper ting som luftfuktighet, innendørstemperatur, lydnivå og lysmengde. Dermed kan du lettere forbedre inneklimaet ditt.

Selve dingsen styrer du via en smartmobil eller et nettbrett (kun Android og iOS).

Bruker Z-Wave

Automatisering av for eksempel lys og TV er koblet mot systemet som heter Z-Wave. Det vil si en trådløs protokoll som sørger for at stikkontaker kan fjernstyres. Z-Wave er mest utbredt i USA, og i Norge er systemet som heter Elko foreløpig den mest brukte løsningen i "Smart-hjem". Piper har altså en Z-Wave-sender innebygget, men kommer i "EU-versjon," som støtter europeiske frekvenser. - Takk til forumbruker ATWindsor for oppklaring!

Prisen på Piper skal ligge på rundt 1500 kroner for én enhet, eller rundt 3500 kroner for et sett med tre dingser. De som først støttet prosjektet via Indiegogo skal etter planen få sine dingser i november (USA og Canada).

Gå til samlesiden for Dagens dingser »

(Kilder: Indiegogo)

annonse