ArtikkelRitot

Dette armbåndet gjør hånden din til en skjerm

Ritot projiserer mobilvarslinger fra håndleddet.

I disse dager strever både store elektronikkprodusenter og forbrukere med å finne ut hva vi egentlig skal med smartklokker. Usikkerheten gjør at det fins en mengde svært forskjellige varianter å velge mellom, fra det mest trauste til det helsprø. Ritot faller nok mest under den siste kategorien.

En kombinert ladedokk, styringsenhet og vekkerklokke følger med.Foto: Ritot

Det som gjør Ritot så spesiell er at den ikke har noen skjerm eller urskive slik vi vanligvis ser på klokker. I stedet har den en knøttliten projektor som viser klokkeslett og mobilvarsler fra håndleddet og et stykke ut på hånden.

Les også: ZTE LivePro er en lommeruter med projektor, nødstrøm og Android

Spleiseprosjekt

Som mange tilsvarende prosjekter, har også Ritot valgt å gå via en av de store spleiseportalene. I skrivende stund har Indiegogo-kampanjen fått inn 16 000 dollar av 50 000 dollar som skal til før prosjektet er i boks. Med rundt 40 dager igjen før kampanjen går ut, kan det gå veien for den spesielle klokken.

Ritot skal finnes i to ulike varianter. En ordinær designvariant, og en mer sportslig variant. Begge deler er vanntette, og skal ha den samme funksjonaliteten. Klokkene skal passe alle håndledd, og visningen lar seg snu avhengig av om du er høyre- eller venstrehendt.

Siden projektorer krever ganske mye strøm lyser ikke Ritot hele tiden. For å aktivere den må du riste på håndleddet, eller berøre en sensor på armbåndet.

Den vanlige Ritot-varianten skal se slik ut.Foto: Ritot

Viser tiden og mobilvarslinger

Skaperne av prosjektet går ikke i detaljer om hvordan klokken fungerer, men den skal altså leveres med en mobilapp som tar seg av varslinger og det du måtte behøve av innstillinger. Du kan for eksempel velge mellom 20 forskjellige farger på visningen.

Varslingene Ritot kan vise inkluderer hvem som ringer, tekstmeldinger, kalendervarsler og varslinger fra sosiale medier, for å nevne noe. Du velger selv hvor stor del av dette din Ritot faktisk skal varsle om.

Dingsen kommer med en egen induksjonslader som, i likhet med appen, gir deg kjapp tilgang på en rekke innstillinger. Den fungerer også som en vekkerklokke i sin egen rett.

En egen sportsutgave blir noe lettere enn den vanlige versjonen.Foto: Ritot

Holder i 150 timer med visningen på

Ritot skal være vanntett, og ha relativt formidabel batterikapasitet. I hvilemodus holder Ritot i opp til en måned, men desto mer imponerende er det at den skal klare 150 timer med projektoren aktivert. Du skal altså kunne bruke Ritot med visningen på døgnet rundt i nesten en uke før du må lade den.

Selv med den lange batteritiden, garanterer folkene bak Ritot at projektoren skal være sterk nok til å fungere helt fint enten det er dag eller natt.

Når varslingene dukker opp, akkompagneres de også av vibrasjon i armbåndet. Rister du på det avvises varslingen.

Foreløpig er det relativt tidlig i kampanjen, og i skrivende stund er rundt 90 eksemplarer igjen til spesialpris på 100 dollar, eller rett rundt 600 kroner. For en gangs skyld blir det ikke fryktelig mye dyrere om du skal betale full pris. Da koster den nemlig 120 dollar, eller i overkant av 700 kroner. Etter kampanjen vil imidlertid prisen stige med enda 40 dollar.

Mer info om Ritot er å finne på prosjektsiden på Indiegogo.com

Les om flere spennende dingser på samlesiden vår »

Les også
Slik kommer du i gang med Android
Les også
Er det på tide å skaffe seg en smartklokke?
Les også
Kan denne smartklokken bli en hit?
annonse