Til hovedinnhold
ArtikkelZTE LivePro

Lanserte lommeruter med projektor, nødstrøm og Android

Har ZTE laget den ultimate alt-i-ett-dingsen?

ZTE/Shutterstock.com

Selv om mobiltelefoner flest kan dele internett over Wi-Fi i dag, er det fortsatt en del argumenter for å heller skaffe seg en lommeruter. At de har selvstendig batteri, og ofte kan betjene flere samtidige enheter, er blant fordelene en slik dings har. Derfor er det ikke overraskende at kategorien stadig er å finne i butikkhyllene. Noe mer overraskende er imidlertid ZTEs nye dings. LivePro er en lommeruter ulik alle andre.

På toppen har ZTE LivePro en fire tommer stor skjerm, som kjører Android 4.2.Foto: ZTE

Her får du altså en kloss med SIM-kortplass som kan puttes i lomma, der den deler nettet til deg, og alle du måtte gi tilgang. Men, enn om du må dele mer en en nettilkobling? Det kan LivePro også hjelpe deg med. Den har nemlig innebygget projektor, slik at du kan vise frem salgsrapporten, eller feriebildene, på en hvilken som helst overflate.

Full-HD og tre meter bilde

Vanligvis har små projektorer ganske svake spesifikasjoner. ZTE LivePro ser ut til å være bedre spesifisert enn de fleste av sine slektninger. Den skal nemlig kunne vise et bilde på hele tre meter i diagonalen, med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

Bildet henter den enten fra HDMI-inngangen på baksiden, eller trådløst gjennom Miracast-standarden for trådløs skjermdeling fra mobiltelefon.

Skulle mobilen din være tom for strøm er likevel ikke alt håp ute. LivePro har nemlig et batteri på 5000 mAh innebygget, og kan fungere som nødbatteri for telefonen din. Størrelsen på batteriet skulle tilsi at du får rundt halvannen opplading av en nyere toppmodell ut av klossen, forutsatt at du ikke bruker opp strømmen på noen av LivePros mange funksjoner først.

Les også: GoKey er nøkkelen som kan lade, lagre og overføre »

Ingen kilde? Intet problem!

Til og med om du har glemt mobilen din hjemme kan LivePro redde deg. På toppen av dingsen troner det en fire tommer stor berøringsskjerm, som kjører Android. Her får du full tilgang på Google Play. Menyer og apper drives av en tokjernet systembrikke fra Qualcomm som kjører ved 1,2 GHz.

Du skal forresten ha forholdsvis store lommer for å få plass til ZTE LivePro. Klossen er kvadratisk, og har en flate på rundt 10 x 10 centimeter. Verre er det at den er nesten tre centimeter tykk. Den skulle altså passe i jakkelommer, mens den kan avstedkomme en del uønskede spørsmål om du putter den i lomma på et par trange bukser.

Som ruter fungerer klossen for inntil åtte enheter samtidig, og hastigheter opp til 60 Mbps fra 3G eller 4G.

Sjeldent ambisiøs dings

Vi ser stadig vekk teknoprodukter som hermer etter sveitsiske lommekniver, og forsøker å fylle så mange behov som overhodet mulig. Det er likevel svært så sjelden vi ser like ambisiøse dingser som akkurat denne lommeruteren, hvis den i det hele tatt kan kalles det.

Foreløpig er ZTE LivePro lansert i USA sammen med operatøren Sprint, som har opprettet en rekke nye abonnement som skal selges sammen med ruteren. Operatøren mener den skal være midt i blinken for forretningsfolk som har behov for de mange funksjonene LivePro byr på, men ikke ønsker å bære med seg mange forskjellige dingser.

Foreløpig er det høyst usikkert om ZTE LivePro finner veien til Norge. Hva den eventuelt vil koste er også et åpent spørsmål.

Les om flere spennende dingser på samlesiden vår »

(Kilder: theverge.com, androidauthority.com)

annonse