Til hovedinnhold
Artikkel

Nå kan du styre papirfly fra mobiltelefonen din

Fikk inn millioner på Kickstarter for å realisere drømmen om fjernstyrte fly du bretter selv.

PowerUp Toys

Papirfly er gøy – men hadde det ikke vært enda morsommere om du kunne fjernstyre papirflyet du nettopp har brettet?

Shai Goitein.Foto: PowerUp Toys

Det var idéen til oppfinneren Shai Goitein fra New York. Han står bak PowerUp Toys, som produserer små motorer du fester på hjemmelagde papirfly eller papirbåter. Nå er han klar med PowerUp 3.0 – en motor til papirfly som du kan styre via en app på smartmobilen.

Ba om 50 000 – fikk inn 1,2 millioner dollar

For å få realisert idéen om det fjernstyrte papirflyet gikk Goitein til spleiseportalen Kickstarter.com. Han trengte 50 000 dollar – rundt 300 000 kroner, og de som ville ha et fly kunne betale fra 30 dollar og oppover.

Interessen for prosjektet skulle vise seg å være enorm. 21 412 personer har støttet prosjektet, noe som har gitt mer enn 1,2 millioner dollar i inntekter – godt over 7 millioner kroner.

Opprinnelig hadde Goitein planlagt kun en iOS-app, men etter å ha fått inn 150 000 dollar i slutten av desember ble det også laget en app til Android.

Foto: PowerUp Toys

Slik fungerer det

PowerUp 3.0 består av en tynn stang i karbonfiber, med en propell og et ror i den ene enden og en styringsenhet i den andre. Styringsenheten inneholder elektronikken som kommuniserer med mobiltelefonen din via Bluetooth 4.0 Low Energy (Bluetooth Smart). Det hele festes til papirflyet med små klips.

Rekkevidden på flyet skal være rundt 55 meter, og du skal kunne fly i rundt 10 minutter før du må lade via en Micro-USB-kabel.

Foto: PowerUp Toys

Flyet skal tåle harde krasjlandinger, men ifølge produsenten er flyet laget så det skal være enkelt å fly.

Luftkamper og videokamera

Produsenten lovet å lage en såkalt «dogfight mode» om de skulle passere 1 million dollar, og det har de gjort nå. Det betyr at to papirfly kan kjempe mot hverandre i luften. Når du er i nærheten av «fiendens» fly vil du kunne trykke en knapp i mobilappen for å skru av motoren til fienden slik at flyet styrter. Den som er tregest på avtrekkeren i det flyene kommer innenfor en gitt radius, går i bakken.

Les også: Se video av Parrots nye fjernstyrte leketøy

Interessert i flere morsomme dingser?
Sjekk vår Dagens dings-samleside! »

Her kan du se en video av flyet i luften:

annonse