Tek.no

Artikkel

Med denne overfører du kjapt filer fra mobil til PC

Sandisk har lansert smart minnepinne med dobbelt-plugg.

SanDisk
12 Feb 2014 12:00

Minnepinner er kanskje ikke verdens mest spennende produkter, men av og til er de nyttige for å overføre filer mellom PC-er. Det finnes imidlertid ikke så mange alternativer hvis du skal overføre filer fra en PC til en mobiltelefon. Én mulighet er selvfølgelig å benytte en skytjeneste som for eksempel Dropbox, men disse tjenestene skal du tross alt sette opp før du kan bruke dem.

SanDisk har lansert en liten minnepinne som de lover skal gjøre det enklere å få filene fra PC til mobil, eller motsatt.

Minnepinnen heter SanDisk Ultra Dual USB Drive, og har en vanlig stor USB-plugg i den ene enden og en Micro-USB-plugg i den andre. Micro-USB-kontakten kan du plugge rett i mobiltelefoner eller nettbrett som støtter USB on-the-go, noe som gjelder veldig mange av mobiltelefonene på markedet i dag.

Når du plugger minnepinnen inn i Micro-USB-kontakten til mobiltelefonen dukker den opp som en ekstern lagringsenhet som du kan kopiere filer til. Når filene er overført til minnepinnen, tar du den ut av telefonen og plugger den andre enden i PC-en. Så er det bare å kopiere de filene du vil ha over.

Egen filbehandler

Det finnes massevis av filbehandlere for Android-telefoner, men SanDisk har laget en egen app for å gjøre det enklere å håndtere filene dine. Appen heter SanDisk Memory Zone, og kan lastes ned gratis fra Google Play.

SanDisk Ultra Dual USB finnes i kapasiteter på 16, 32 og 64 GB og har anbefalte utsalgspriser på 299, 399 og 699 kroner.

På fjorårets IFA-messe i Berlin fikk vi se et lignende produkt som også kunne brukes på iPhone, via en egen adapter. Denne minnepluggen – FotoFast i-FlashDrive A – var litt større, men har i likhet med SanDisk-pluggen også en vanlig USB-plugg i den ene enden og Micro-USB i den andre. Les mer om FotoFast i-FlashDrive A her »

Les også: Denne minnepinnen tåler en dukkert

Les også
Smart fjernkontroll for iPhone-en
Les også
D-Link DIR-510L lader også mobilen din
Les også
Her er den nye USB-kontakten som går begge veier
Les også
Nå blir Google Drive mye billigere
Les også
Adata DashDrive Durable S107: Denne minnepinnen sier ikke nei til en dukkert
Les også
Denne lommelykten lader mobilen din
Les også
Trådløs disk og kortleser til mobilen
Les også
Få orden i ladekaoset
Les også
Genialt minnekort for både iPhone og Androider
annonse