Tek.no

Artikkel Jakten på den beste spilloppgraderingen – del 4

Så utrolig lite har ekstra minne å si i spillmaskinen

Vi tester en enkel oppgradering.

Varg Aamo, Hardware.no
Varg Aamo
21 Juli 2013 07:00

Introduksjon

I dag har vi kommet til fjerde utgave av jakten på den beste spilloppgraderingen. Etter først å ha prøvd å bytte ut prosessoren, og deretter oppgradere skjermkortet, sjekket vi sist hvordan det gikk å skifte både hovedkort og prosessor på vår gamle spill-PC.

Disse testene har gitt oss en rekke interessante resultater, men med et nytt hovedkort fikk vi også en helt ny mulighet som vi ikke egentlig hadde fra før: En anledning til å gjøre noen saftige oppgraderinger av minnemodulene i maskinen.

Det er mange som ikke er fornøyde med mindre de har minst 8 eller 16 GB minne i spillmaskinen sin. Men hjelper det?Foto: Varg Aamo, Hardware.no

De 4 GB 1333 MHz minne som vi tok med over fra det gamle hovedkortet høres nemlig litt lite ut, spesielt når vi etterhvert har blitt vant til å ha minst dobbelt – men helst fire ganger – så mye minne i enhver datamaskin vi bruker til noe som helst.

Utgangspunktet

I faktaboksen ser du spesifikasjonene på datamaskinen vi starter med. Operativsystemet er lagt inn på en liten SSD for å få fortgang i oppstarten, ellers ligger det meste på harddisken.

Utgangspunktet er faktisk, bortsett fra vårt utgamle GeForce 9600 GT fra XFX, det mest moderne oppsettet vi har brukt i denne artikkelserien til nå.

Med et Asus P8P67 Deluxe i bunn, og en Intel Core i5 2500K oppå dette, har vi strengt tatt langt mer krutt under panseret enn skjermkortet er i stand til å dra nytte av. Minnet vi benytter er imidlertid de samme modulene vi har brukt i hver eneste test til nå, nemlig 4 GB Corsair XMS3 1333 MHz.

Bla om til neste side for å se hvilke oppgraderinger vi skal prøve oss på i dag »

Les også