ArtikkelElektroshopping i Silicon Valley

Slike elektrobutikker finner du ikke i Norge

Elektrovarehusene i Silicon Valley er ikke akkurat som vi er vant med her til lands.

Side 1

Hardware.no/Sunnyvale: Etter at CES-messen i Las Vegas i januar lukket dørene, tok vi turen over til Silicon Valley, verdens teknologimekka rett sør for San Francisco.

Der var vi en tur innom hovedkontoret til blant annet Google og Nvidia.

Over en matbit hos sistnevnte snakket vi raskt om datakomponenter og tilgangen på dem her til lands. Når vi så fortalte at de store elektrovarehusene i Norge hadde størst fokus på hvite- og brunevarer og særs lite datakomponenter, skjønte de rett og slett pent lite.

Etter en liten runde med medlidenhet ble vi anbefalt å ta turen til Fry's – et elektrovarehus som lå like borti gata – for å se hvordan det var i Statene. Det å ta turen dit for å kjøpe et nytt skjermkort var for disse gutta like naturlig som det er for oss å dra på 7-eleven en søndagskveld.

En god plan tenkte vi, samtidig som det ga oss en gyllen mulighet til å følge opp denne populære slageren av en artikkel, som ble skrevet en gang vi var på tur i Taiwan.

Så der har dere det, grunnen til at vi på en hviledag som 1. mai nå leverer et lass med bilder som viser hvordan ting ikke er her til lands. Vi dro til Fry's i Sunnyvale, og dette er hva vi fant:

Ett lass med ekstra store handlevogner utenfor et sted som selger datakomponenter, lover godt.

Flere hyllemeter med strømforsyninger.

Et bredt utvalg av kabinetter.

En vegg av hovedkort.

Sprett videre til side 2 for å se mer »