Til hovedinnhold
Artikkel

Ozobot finner opp spillbrikken på nytt

Hva med en robot som følger trekkene dine oppå skjermen?

Skjermdump Ozobot/Youtube
Ozobot har klart å bygge inn mye i den lille roboten. (Trykk for stort bilde).Foto: Ozobot
Å kombinere vanlige brettspill med nettbrettskjermen er en del av målsetningen.Foto: Ozobot

Du spiller kanskje brettspill med gammeldagse brikker, som du flytter selv? Det vil menneskene bak Ozobot endre på. Ozobot er en knøttliten robot som skal kunne brukes som spillbrikke, enten du spiller på nettbrett, eller på mer tradisjonelle spillebrett.

Den lille roboten er i stand til å lese, og følge, linjer, som den går langs. Den skal også kunne ta sine egne avgjørelser, ettersom den har en grunnleggende maskinintelligens kodet inn i den fysiske oppbygningen.

Liker du digitale leketøy? Hvorfor ikke lage et fjernstyrt papirfly?

Følger linjene

Ozobot følger ikke bare linjene, men er også i stand til å oppfatte fargeendringer, og veivalg som må gjøres underveis. Hele veien kommuniserer den med deg, både gjennom det som foregår under den, og ved hjelp av lamper som kan lyse i ulike farger, avhengig av hva det er den forsøker å si.

Brikken kan bevege seg i ulike hastigheter, avhengig av behov.

En av appene som følger med er en labyrint, der du skal hjelpe Ozobot med å finne veien ut.Foto: Ozobot
Ozobot følger linjer, og reagerer på farger i linjene.Foto: Ozobot

Spillkort og app

Kjøper du en Ozobot får du med to spillkort, som viser hvordan den kan brukes på tradisjonelle spillebrett, men fra vårt ståsted er det naturligvis de fire medfølgende appene som er mest spennende.

Her ligger både racingspill og labyrintspill, der du skal lede Ozobot-en din ut av en labyrint ved å flytte på klosser som til slutt utgjør banen Ozobot kjører på.

Les også: Sniktitt på Orbotix Sphero 2 og 2B

Åpent for hvem som helst

Sannsynligvis får du også flere spill å velge blant. Ozobot har nemlig valgt å offentliggjøre utviklerverktøy for Ozobot, såkalte SDK-er (Software Development Kit). Det betyr at hvem som helst kan lage programvare som drar nytte av robotene.

Appene som kommer med skal fungere både på iOS og på Android, slik at flest mulig får glede av dingsbomsene.

Allerede halvveis

Det virker svært sannsynlig at Ozobot blir en realitet. De er bare få dager inne i sin kampanje på spleiseportalen kickstarter.com, og har i skrivende stund fått inn halvparten av målet på 100 000 dollar, eller rundt 600 000 kroner.

Les også: Jumping Sumo og Mini Drone fra Parrot

Det som vanligvis skjer når et prosjekt går veldig langt over målet de har satt seg, er at produktet utvides med nye funksjoner. Ozobot-designen skal allerede være sluttført, så hvis det kommer mer funksjonalitet inn i pakken, er det sannsynlig at den befinner seg på programvaresiden. Vi gjetter på flere apper, eller spillebrett, når produktet sendes ut.

Dingsbomsen koster rundt 350 kroner, avhengig av hvilken pakke du velger. Skal du virkelig utfolde deg, kan det likevel være en tanke å vurdere pakkene med to, eller fire, Ozobot-er. Pass på å legge ved 20 dollar som skal dekke internasjonal frakt.

På vår samleside kan du lese om enda flere artige dingser »

(Kilde: Ozobot på Kickstarter.com)

annonse