Denne lydkuben buldrer som en bil når du skrur den på
Allocacoc audioCube er en veldig annerledes Bluetooth-høyttaler.
Vi i Tek.no tester mange trådløse høyttalere i løpet av et år, men det er sjelden en høyttaler skiller seg så mye ut fra mengden som det Allocacoc audioCube gjør.
Høyttaleren består av en stor kube med høyttalerelementer på fire av de seks sidene. På én av sidene finner du det som må være en av verdens største av/på-knapper – en enorm gummiknapp som du må trykke ganske langt inn. Ifølge produsenten skal denne knappen ha en dobbeltfunksjon: den vibrerer nemlig i takt med musikken, og skal på den måten gi deg litt ekstra bass.
Vi har ikke gjort noen full test av audioCube, men prøvd den litt – og her er vårt førsteinntrykk.
Trenger ingen strømadapter
Høyttaleren kan brukes både med og uten tilkoblet strøm, takket være et innebygget batteri som skal gi inntil 12 timers spilletid. Hvor lenge batteriet vil vare i praksis, avhenger nok av hvor høyt du spiller.
En litt praktisk – og uvanlig – ting er at høyttaleren ikke har noen ekstern strømforsyning. I stedet er det en vanlig strømkontakt av den store typen som vanligvis brukes i stasjonære PC-er og skjermer. Dermed trenger du bare å ha med deg strømkabel – altså mindre å drasse på. Og du slipper proprietære ladeplugger, som jo er noe du gjerne ikke har for hånden når du trenger dem.
Uvanlige lydeffekter: Denne brummer som en bil!
Vi er etter hvert blitt vant til at Bluetooth-høyttalere snakker til deg, for eksempel for å varsle om lavt batterinivå eller si ifra om at du har klart å koble den til mobiltelefonen eller PC-en din. AudioCube har imidlertid de mest uvanlige lydeffektene vi har vært borti til nå. I det du skrur på høyttaleren gir nemlig høyttaleren fra seg lyden av en bil som starter opp. Det er mulig noen synes det er kult, undertegnede synes det er mest Harry – og ganske irriterende. Det hadde uansett vært fint om det hadde vært mulig å skru av disse lydeffektene. Når du skrur av høyttaleren får du to korte pipelyder som skal høres ut som at du låser bildørene med nøkkelen. Harry, det også.
Du kobler høyttaleren til telefonen, nettbrettet eller PC-en din via Bluetooth, eller du kan bruke lydinngangen ved siden av av/på-knappen. Dette er en vanlig 3,5 mm-inngang, og det følger med en minijack-til-minijack-kabel, så du har alt du trenger.
Det er kun fire knapper på høyttaleren. For å pare høyttaleren med en Bluetooth-enhet holder du inne den runde knappen i noen sekunder, og så er det en Play-knapp for å starte eller pause avspilling.
Volum opp- og ned-knappene kan også brukes for å gå til neste eller forrige sang, ved at du holder dem inne litt. Trykker du raskt én gang på dem, endrer du lydvolumet.
Kan plasseres på flere måter
Da vi skrudde på høyttaleren første gang, ble vi litt i tvil om hvilken vei høyttaleren skulle stå. Plasserer du den med strømkontakten på siden, vil det ene av de fire høyttalerelementene ligge ned mot bordflaten – mens strømkontakten vil være mot bordflaten om du plasserer høyttaleren med den store av/på-knappen opp. På produsentens egne produktbilder vises høyttaleren plassert på flere ulike måter.
Etter å ha sjekket litt, viser det seg at det er valgfritt hvordan du plasserer høyttaleren. Men produsenten viser i sin produktinformasjon at om høyttaleren plasseres med høyttalerelementet ned mot bordplaten, så vil bassen forplante seg i underlaget og på den måten forsterkes. Da peker imidlertid den ene høyttaleren oppover, så om du vil ha «360-graders lyd» må du plassere høyttaleren enten med strømkontakten ned eller med av/på-bryteren ned.
Lydkvaliteten er forholdsvis god i forhold til prislappen på høyttaleren – selv om den ikke er imponerende. Det er ganske mye bass og en del trøkk, og du kan spille ganske høyt – men det mangler nok en del detaljer i de øvre frekvensområdene. Men som partyhøyttaler til hagefesten eller lignende formål, gjør antagelig audioCube en ganske grei jobb.
Produktet er nettopp lansert, så vi har ikke sett det i noen norske nettbutikker ennå. Men produsenten oppgir en veiledende pris på 99 euro – så vi tipper at prisen vil bli liggende på rundt 1000-lappen her i Norge. Det er også mulig å kjøpe den direkte fra Allocacocs egen nettbutikk.
Allocacoc er egentlig mest kjent for noe helt annet:
PowerCube-strømkubene er skikkelig smarte – vi har prøvd dem »