Til hovedinnhold
Artikkel

Ubuntu-brukere får eget magasin

Linux New Media AG, forlaget bak kjente publikasjoner som Linux Magazine og Linux Pro Magazine har nå lansert et eget blad for Ubuntu-brukere som har fått tittelen "Ubuntu User".

Bladet, som kommer ut 4 ganger årlig skal tilby nyheter, guider og tips til feilsøking og er rettet mot eksisterende Ubuntu-brukere og nye brukere som er nysgjerrig på Ubuntu. I tillegg vil det følge med en live-DVD med nyeste versjon av Ubuntu i hvert nummer.

Forleggeren hevder at DVD-en gir erfarne brukere en enkel måte å oppgradere til nyeste versjon av Ubuntu, samtidig som nye brukere enkelt kan teste operativsystemet uten problemer. I tillegg vil hvert nummer inkludere en "Discovery guide" som skal hjelpe nye brukere med installering, konfigurering og utforskning av Ubuntu.

DVD-en i samarbeid med guiden er nok en flott måte å introdusere nye brukere til Ubuntu på, men for mer erfarne brukere virker det unødvendig og for oss kunne det kanskje være bedre med en versjon uten medfølgende DVD dersom et slikt valg kunne redusere prisen.

Prisen er uansett overkommelig og et abonnement vil i Norge koste 30 euro eller omtrent 280 norske kroner, eller 70 kroner bladet. Om bladet vil komme i løssalg her hjemme er foreløpig uklart.

Ønsker du å lese om Ubuntu også på papir kan du bestille et abonnement på ubuntu-user.com.

Mer om
annonse