Til hovedinnhold
ArtikkeliDevices iGrill 2

Dette steketermometeret kobles til mobilen

... og kan gi deg målinger fra fire forskjellige steder.

iDevies
Slik så forrige utgave iDevices iGrill ut.Foto: iDevices
Elma iGrill er en enklere variant vi hadde innom til test i 2012.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Vi er tilhengere av alt som kan bidra til super kvalitet på grillmaten, og blant de mange, litt merkelige, tingene du kan koble til mobilen din er trådløse steketermometere. I fjor tittet vi på Elma iGrill – men nå har konkurrenten iDevices lansert en oppfølger til sin egen iGrill-løsning.

Les også: Slik gjør du mobilen din til nattkikkert

Fire samtidige sensorer

Kreativt nok er den vesle klossen døpt iGrill 2, og den kommer med en rekke ulike forbedringer fra tidligere. For det første ser hele klossen langt mer gjennomarbeidet, og ferdigdesignet ut enn forrige generasjon, som kan minne litt om en sær, svart, fjernkontroll. Klossen er forresten også utstyrt med en magnet i foten, så den enkelt kan festes på overflaten av de fleste stekeremedier, enten det er snakk om grillen eller stekeovnen.

I tillegg støtter iGrill 2 fire samtidige stekesensorer, og de kan brukes til hva som helst. Du kan for eksempel ha to sensorer i hver sin biff på grillen, mens de to andre passer på fisken i røykovnen.

Passer på gassen

Den kan kobles til en sensor produsenten har døpt iLP. Vi formoder at LP står for liquid propane i sammenhengen, men pressemeldingen er ikke veldig spesifikk. iLP-sensoren har magnetfeste og settes under propanflasken. Der skal den ved hjelp av mikrofoner, og ultralyd, løpende måle hvor mye propan som er igjen i flasken.

Dermed får du beskjed om at du er tom for gass god tid i forveien. Appen skal dessuten kunne varsle deg om hvor nærmeste gassutsalg er.

iLP-sensoren er ekstrautstyr, og prisen er foreløpig ikke klar. Den skal holde i to år på ett sett AA-batterier, og du kan koble til flere sensorer om du har flere flasker.

Ukjent salgsdato

Selve iGrill 2 skal koste 100 dollar i USA, eller i overkant av 600 kroner. Akkurat når den kommer på markedet er foreløpig ikke kjent, men det blir i løpet av 2014. Med lansering i forbindelse med CES-messen som ruller i gang rett over helgen, regner vi ikke med det blir så lang tid før den er å se i handelen.

Foreløpig støttes ikke Android-enheter av iGrill-produktene, men en Android-variant av appen er på vei, og skal være klar i løpet av året.

Hvis du planlegger å gå i gang med egen ølproduksjon, kan mobilen din være til hjelp med det også; BrewBot er et komplett bryggeri, med Bluetooth

(Kilde: pressemelding)

annonse