Til hovedinnhold
Artikkel

Trenger du nytt fotostativ?

Induros kamerastativer har lenge vært populære, og det er spesielt AKP modellene som med sine rimelige priser og mange spesifikasjoner mange kameraentusiaster sverger til. I disse dager lanserer Induro serien med tre helt nye modeller - AKP0, AKP1 og AKP2. Førstnevnte skal være et kompakt firebensstativ, mens AKP1 og AKP2 er trebensstativer, melder Induro på sine nettsider. Alle er utstyrt med hurtiglås-ben og skal være regulerbare i høyden. Et regulerbart hode følger med alle stativene og skal kunne reguleres i tre retninger.

Induros AKP1-stativ. Bilde: Presse.

Les også: Test av Libec TH-650 stativ

Det er ennå uvisst hva disse stativene vil koste i Norge, men prisene på det amerikanske markedet vil variere fra $ 164 til $ 219 avhengig av modell. Både stativene og hodet vil følge med 5 års garanti.

I tillegg til de nye AKP-stativene, lanserer Induro et helt nye hoder som kjøpes separat fra disse. PHT-3 er treveishoder med innebygd vater og et eget quick release-system som gjør det enkelt å demontere det fra kameraet.

Justeringshåntakene vil kunne vippes helt ned. På den måten vil hodene ta mindre plass.

De vil komme i tre ulike modeller altså PHT-0, PHT-1 og PHT-2. Forskjellen mellom disse vil i hovedsak være antall grader hodet kan tiltes på hver side, samt hvor mye vekt de kan tåle. I tillegg til dette skal hodene ha foldbare håndtak, noe som vil gjøre pakkingen mye enklere å utføre. Det vil være 5 års garanti på alle PHT hodene. Prisen på disse vil variere fra $ 77 til $ 114 avhengig av hvilken modell du velger.

annonse