Tek.no

Artikkel

Snart klart for dagen@ifi 2007

Fra dagen@ifi 2006 
Foto: Eivind Hasle Amundsen
Fredrick Olshausen
10 Okt 2007 12:47

Dagen@ifi arrangeres på Universitetet i Oslo (UiO) den 25. oktober, for femte år på rad. I sammenheng med jubileet er det i år et større arrangement enn noen gang før. Hele dagen er stappfull av foredrag, konkurranser, standup og andre festligheter.

Bak arrangementet står 11 ivrige studenter fra de forskjellige studentforeningene i IFI (Institutt for informatikk). På selve dagen vil det være rundt 80 personer fra IFI som sørger for at arrangementet går av stabelen etter planen.

Programmet

programmet

står blant annet vi nevne 11 foredrag, stands fra 21 bedrifter, samt at 8 forskningsgrupper og alle studentforeningene ved IFI blir representert. Blant bedrifter som blir representert kan vi trekke frem store navn som Google, FAST, Tandberg, Telenor, Accenture, Opera Software og StatoilHydro.

For å åpne dagen kommer fornyingsminister Heidi Grande Røys sammen med instituttleder Morten Dæhlen. Det vil bli servert gratis mat kl 11 (baguetter), kl 15 (marsipankake) og kl 18 (pizza).

Kvelden rundes av med 2 DJ-er som spiller musikk, mens det vil være mulig å spille blant annet singstar, poker og guitar hero. Det blir også arrangert konkurranse med Xbox 360 på storskjerm.

Foredrag

Fra rundt kl 12 til 18 blir det holdt

foredrag

i to auditorier. Av spesielt interessante kan vi trekke frem Geodata: Web 3.0, som skal snakke om hvordan kartdata kan brukes til å forme hvordan vi bruker Internett i fremtiden.

Google kommer for å fortelle om sine nettapplikasjoner, og videre er det et foredrag om hvordan man lager en flightsimulator på 60 minutter av Systems in motion. Tandberg kommer også for å snakke om utvikling av et norsk videokonferansekamera i verdensklasse.

Det gjøres oppmerksom på at messen er åpen for alle - også de som ikke har noen tilknytning til UiO.

Les også
Mer om ny IT-sertifisering
Les også
Veien til jobb - del 2
Les også
IT-bransjen får standard fagbrev
annonse

Les også