Til hovedinnhold
Artikkel

Denne gir deg trådløs lading på iPhone

Smart deksel både beskytter og lader.

Flere nye smartmobiler kommer med trådløs lading, blant andre LG og Googles Nexus 5-modell. Noen har også mulighet for trådløs lading som tilleggsutstyr, ved å bytte bakdekselet på telefonen. Samsung Galaxy S4 er et eksempel på sistnevnte.

Apples iPhone-modeller har i utgangspunktet ikke støtte for trådløs lading. Men det finnes spesialdeksler som du fester på telefonen, og som gir støtte for dette. Linpow Wireless Charger er et slikt produkt.

Lightning-kontakten kobler sammen ladedekselet og telefonen.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Alt du behøver å gjøre for å få trådløs lading er å feste dekselet rundt telefonen din. Dekselet har en liten Lightning-kontakt i den ene enden, som må inn i telefonen først. Det skal fungere med både iPhone 5 og iPhone 5S.

Følger standardene

I tillegg til selve dekselet til telefonen, består ladeløsningen av en ladeplate som du legger telefonen på. Platen har samme størrelse som selve telefonen.

Ladingen er basert på induksjonslading. Det virker på samme måte som ladingen på elektriske tannbørster, ved at energi overføres trådløst mellom to enheter ved hjelp av et elektromagnetisk felt.

Det finnes flere ulike standarder for trådløs lading, og Linpow-dekselet benytter den såkalte Qi-løsningen fra The Wireless Power Consortium. Dette er den standarden de fleste andre aktører i bransjen har valgt – noe som betyr at du kan bruke ladedekselet fra Linpow også med ladeplater fra andre produsenter. Vi prøvde å legge en iPhone med Linpow-dekselet på en Nokia-ladeplate, og det fungerte helt fint.

Ladedekselet gjør telefonen noen millimeter tykkere.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Beskytter telefonen

I tillegg til å gi trådløs lading, fungerer dekselet selvfølgelig også som beskyttelse for telefonen. Vi synes kanskje dekselet gjør telefonen litt vel tykk og klumpete, men nytteverdien av dekselet veier kanskje opp for det.

Enkelte ganger dukker det opp en melding på telefonen om at «tilbehøret ikke støttes», men produsenten forsikrer om at dette er en melding som kommer fordi det ikke er et standard Apple-tilbehør. Ladingen fungerer likevel.

Vi opplevde et par ganger at telefonen ikke ville lade, men det virker som om problemet forsvant etter en omstart av telefonen. Vi har ikke testet dekselet mer enn et par dager, så vi vet ikke hvordan det oppfører seg over tid. Men så langt synes vi ladedekselet virker som et nyttig produkt. Prisen er 499 kroner.

Ladekaos?
Med denne ladestasjonen samler du alt på ett sted »

Tilbehøret er lånt ut av A-Way AS.

På vår samleside kan du lese om enda flere nyttige dingser »

annonse