Artikkel

Få mer ut av nettleseren din

Vi har samlet ti nye favoritt-utvidelser som vi nesten ikke klarer oss uten.

Tips 1 –5

Hvor mange timer bruker du hver dag i nettleseren? Her på huset bruker vi mye tid på nettet, både til arbeid og underholdning, og det er nok det programmet på PC-en din du bruker mest.

Derfor setter vi ekstra stor pris på muligheten til å utvide funksjonaliteten til nettleseren ved å installere utvidelser. Vi har nok prøvd hundrevis av forskjellige nettleser-tillegg opp igjennom årene, men det er kun noen få vi har tatt vare på og som har blitt en uvurderlig del av arbeidsflyten.

Derfor gir vi deg her ti nettlesertillegg til Opera, Firefox og Chrome som vi synes er spesielt nyttige.

PS: Det er verdt å merke seg at mange utvidelser til Chrome nå kan installeres i Opera – ettersom Opera gikk over til samme renderingsmotor som Chrome, nemlig WebKit, i begynnelsen av 2013. Installerer du denne utvidelsen i Opera kan du bruke mange utvidelser fra Chrome's Nettmarked, men programmene vil ikke fungere.

FVD Speed Dial i FireFox.

#1: Speed Dial

Våre nettvaner avslører at størsteparten av aktiviteten på nettet er begrenset til en håndfull med nettsider. I stedet for å lagre sidene som bokmerker eller skrive inn nettadressene for hånd, kom den norske nettleseren Opera med en genial løsning. Når du åpner en ny fane får en grafisk visning av dine favorittnettsteder, enten som logo eller miniatyrvisning av siden.

Med FVD Speed Dial til Firefox og Speed Dial 2 til Chrome kan du få samme funksjonalitet også i
disse nettleserne, og det er noe vi ikke klarer oss uten.

Opera: Innebygd
Firefox: Legg til FVD Speed Dial
Chrome: Legg til Speed Dial 2

Pocket.

#2: Pocket

Med Pocket kan du lagret nettsider for senere besøk. De du har lagret blir synkronisert på tvers av enhetene dine, så hvis du lagrer en nettside på en bærbar datamaskin kan du lese den uten nettilgang etter at den har blitt synkronisert på mobilen. Dette er veldig praktisk på ferie og reiser, da du kan lagre nyttige nettsider før du avreise som du senere kan lese uten trådløs dekning eller dyre dataregninger. Readability er et verdig alternativ, som tilbyr mer eller mindre samme funksjonalitet.

Opera: Legg til Pocket / Legg til Readability
Firefox: Legg til Pocket / Legg til Readability
Chrome: Legg til Pocket / Legg til Readability

MightyText. Foto: MightyText

#3: MightyText

Hvis du har en Android-telefon bør du absolutt ta en titt på MightyText. Med dette nettlesertillegget kan du sende SMS fra mobilen gjennom nettleseren på PC eller nettbrett og få varslinger fra for eksempel Instagram og Snapchat på datamaskinen. Du kan også få varslinger i nettleseren når noen ringer, i tillegg til andre nyttige funksjoner. Selv om det finnes en abonnements-versjon er gratisversjonen tilstrekkelig for de aller fleste. Du kan også ta en titt på alternativet Pushbullet, som har omtrent samme funksjonalitet.

Alle nettlesere: Legg til MightyText / Legg til Pushbullet

Hover Zoom forstørrer bilde du har musepekeren over.

#4: Bildeforstørring

Med et av disse nettlesertilleggene kan du føre musepekeren over et bilde som gjør at det vises i sin originale størrelse. Dette er veldig greit på for eksempel Reddit, men har også sin nytte på forum og nyhetssider. For Opera anbefaler vi Hover Free, til Firefox mener vi Thumbnail Zoom Plus er et godt valg og til Chrome bør du velge Hover Zoom.

Opera: Legg til Hover Free
Firefox: Legg til Thumbnail Zoom Plus
Chrome: Legg til Hover Zoom

TabCloud.

#5: Sesjonsbehandling

Hvis du har en bråte med faner oppe i nettleseren og ønsker å ta opp arbeidet på et senere tidspunkt, kan du lagre alle åpne faner som en gruppe med bokmerker. Men en bedre løsning er å installere et lite tillegg som organiserer dette på en ryddigere måte. Opera har funksjonen innebygget, men for Firefox og Chrome bør du kikke på TabCloud – som i tillegg støtter synkronisering av sesjoner på tvers av enheter.

Opera: Innebygd – høyreklikk på en fane og velg "Save tabs as Speed Dial folder"
Firefox: Legg til TabCloud / Legg til Tab Mix Plus
Chrome: Legg til TabCloud / Legg til Session Buddy